nieuws

Nimbus neemt failliete MegaGroup over

Warehousing

Nimbus neemt failliete MegaGroup over

Investeringsmaatschappij Nimbus heeft technische groothandel MegaGroup (moederbedrijf van Bosta) overgenomen.

Nimbus gaat het bedrijf van nieuw kapitaal voorzien, zodat de groothandel in afgeslankte vorm een doorstart kan maken, meldt het Financieele Dagblad. In ruil voor de investering krijgt Nimbus een meerderheid van de aandelen in handen, bevestigt partner Marc Renne van de investeringsmaatschappij.

Nieuw EDC Bosta

In 2013 maakte MegGroup een verlies van 3,2 miljoen euro. Hetzelfde jaar nam bedrijfsonderdeel Bosta nog een nieuw EDC in gebruik. In 2014 bedroeg het verlies ruim 5 miljoen. Om de verliezen te dempen, trok MegaGroup zich terug uit Oost-Europa en probeerde opnieuw bankleningen te krijgen, maar de sanering mocht niet baten. Medio februari werd Megagroup uitstel van betaling verleend.

Reageer op dit artikel