nieuws

Nieuw geautomatiseerd magazijn voor Van der Peijl

Warehousing

Nieuw geautomatiseerd magazijn voor Van der Peijl

Technische groothandel Van der Peijl Groep bouwt een geautomatiseerd distributiecentrum. De automatiseringsslag moet de efficiency verhogen.

Het geautomatiseerde magazijn wordt gevestigd in Middelburg. Costo tekent in samenwerking met Constructor Dexion, Crown Intern Transport en Xtend Business Software voor het volledige ontwerp, ontwikkeling en implementatie.

Pickzones

Het nieuwe legbordmagazijn bestaat uit twee vloerconstructies gedragen door drie niveaus stellingen met 1025 meter aan conveyorsystemen. De drie etages bestaan uit pickzones en worden via. stijg- en daalbanden alsmede spiraalconveyors aan elkaar verbonden. Het totale magazijn zal worden gekoppeld aan een nieuw WMS systeem Arrow.

Orderpicken per stuk

Orderpickers kunnen per stuk kunnen picken. Na het picken wordt de bak op de conveyorbaan geplaatst, richting het controle- en inpakstation. Met een nieuw voicepicksysteem en barcodescanning kan Van der Peijl straks ook per stuk leveren. De controlestations (PC’s) scannen de verzenddozen en pakken deze eventueel in. Adreslabels worden aangeleverd, en dus niet gegenereerd, door het WMS van Arrow. Na controle worden bakken via de sorter uitgestoten op een van de chutes.

Meer efficiency

De automatiseringsslag in dit nieuwe magazijn in Middelburg zal zorgen voor efficiency

verbetering in het huidige decentrale concept. Het magazijn zal deze zomer operationeel zijn.

Reageer op dit artikel