nieuws

VDL vervangt heftruckpark van Nedcar in Born

Warehousing

VDL vervangt heftruckpark van Nedcar in Born

Met een nieuwe, omvangrijke opdracht heeft VDL (Van Der Leegte Groep) zich opnieuw uitgesproken voor Jungheinrich als heftruckleverancier. De negentig trucks gaan de assemblagelijnen bevoorraden.

Nedcar is na de zomer begonnen met de productie van Mini’s voor de BMW groep. In het verleden koos de enige Nederlandse personenautofabriek (van enige omvang) voor het merk Mitsubishi en had daarvoor streekgenoot Lima als vaste leverancier. Toen Nedcar failliet dreigde te gaan en VDL de reddende hand toestak, kwam BMW binnen als nieuwe klant om de roemruchtige Mini in Limburg te gaan produceren. VDL nam ook – althans voor een deel – zijn eigen leveranciers mee.

Produceren voor elkaar

De samenwerking tussen Jungheinrich en VDL bestaat al meer dan vijfentwintig jaar. Over en weer leveren de fabrikanten elkaar producten en diensten. VDL maakt voor Jungheinrich hoogwaardige chassis-, staal- en kunststofdelen voor hef- en magazijntrucks. Jungheinrich voorziet VDL van hef- en magazijntrucks en magazijninrichtingen voor de interne logistiek voor veel bedrijven in de groep. Ook het bedrijf VDL Nedcar wordt nu in die samenwerking betrokken.

Aandacht voor ergonomie

Rondom de assemblagelijnen zet VDL Nedcar meer dan negentig intern transportvoertuigen in. Per truck hebben VDL Nedcar en Jungheinrich samen een analyse gemaakt van de beoogde inzet. Zo koos VDL Nedcar op advies van Jungheinrich op drie plaatsen voor ETV C20 reachtrucks in plaats van vorkheftrucks met het oog op een betere ergonomie.
Ook bij de andere machines speelden ergonomie en veiligheid een belangrijke rol. De EFG 2-, 4- en 5-serie elektrische heftrucks zijn uitgerust met een draaibare stoel en verhoogde rugleuning. Omdat het bedrijf veel wisselende pallettypen ontvangt, hebben de trucks hydraulische vorkverstellers en telescoopvorken.

Red spot op de magazijnvloer

Alle intern transporttrucks beschikken verder over redspot-lampen die een rode lichtvlek projecteren op de vloer, in de richting waarin de heftruck rijdt. Het systeem waarschuwt op die manier omstanders voor de naderende machine. Access Control op de vorkheftrucks gaat het rijden zonder gordel tegen. De voorbouw van de vorkenborden is zodanig aangepast, dat de chauffeur een extra goed zicht door de mast heeft.

Deels ook nieuwe magazijnstellingen

Naast de hef- en magazijntrucks tekende Jungheinrich ook voor de inrichting van de magazijnen van VDL Nedcar met Jungheinrich magazijnstellingen. In de magazijnen worden onderdelen opgeslagen, totdat ze aan de assemblagelijn benodigd zijn.

Reageer op dit artikel