nieuws

Twaalf verhalen uit de material handling praktijk

Warehousing

Twaalf verhalen uit de material handling praktijk

Het programma van de Material Handling dag 2014 omvat een uitgebreid blok met kennissessies, waarin de ervaringen van gebruikers centraal staan. Kijk hier welke bedrijven zich zullen presenteren.

Ieder kennissessie duurt 50 minuten. Het grootste deel daarvan is bestemd voor de spreker uit de logistieke praktijk (verlader, logistiek dienstverlener), die aanwezig is op uitnodiging van de betreffende sponsor, die nauw betrokken is geweest bij de implementatie van het magazijn- of orderpicksysteem. Aansluitend nemen een expert en een logistiek professional plaats in korte paneldiscussie om de belangrijkste aspecten na te bespreken.

Welke sessies zijn er?

MSD Haarlem (Egemin) – de installatie waar MSD al jarenlang mee werkt onderging onlangs een flinke make-over. De ombouw met een nieuwe conveyorcarrousel duurde amper 72 uur, maar daarmee heeft MSD de capaciteit van zijn uitslagsysteem flink weten te verhogen.

Van Haren (Van Riet) – in Waalwijk nam de schoenenfabrikant vorig jaar een nieuw dc in gebruik, voorzien van led-verlichting en vloerverwarming. Speciale transporttechniek aan de voorkant van het gebouw zorgt voor een optimale efficiency bij de verwerking van goederen.

Mepavex (Nedcon) – lang niet iedereen weet wat er komt kijken bij het realiseren van een brandveilig gebouw, zowel tijdens de bouw van het complex als tijdens het gebruik ervan. Wie is verantwoordelijk en hoe zit het met de regelgeving?

Nature’s Pride (Bito) – het handelsbedrijf in exotische groenten en fruit koos voor automatisering van de opslag- en verpakprocessen met een innovatieve palletopslagsysteem van Viscon op basis van een combinatie van liften, transversale shuttles en kanaalshuttles.

Sumitomo (Savoye) – de logistiek dienstverlener heeft een nieuw en eco-vriendelijk magazijn in Grobbendonk (B) van 20.000 vierkante meter. In het pand staat een mix van geautomatiseerde orderverzamelsystemen, intelligente rollenbanen en legbordstellingen in etagebouw.

Forever Direct (SSI Schäfer) – de Europese vestiging op Borchwerf in Oud Gastel zit midden in de uitvoering van een tienjarenplan voor de herinrichting van de supply chain. Na de nieuwbouw is het bedrijf hard op weg om de uitleverprestatie fors te verbeteren.

Rensa (Knapp) – de technische groothandel heeft een automatisch systeem om verzenddozen te stapelen op pallets met twee robots. Uniek in dit project is de combinatie van dozen en bakken handling in één systeem en de verschillende afmetingen van de verzenddozen.

Scania-Sita Siteservice (Maas) – bij de truckfabrikant staat een pallettransportsysteem bedoeld voor het afbreken en uitsorteren van pallets en innerunits. Belangrijk is de schaalbaarheid van het systeem, omdat de productie van trucks nogal conjunctuurgevoelig is.

Paul Meijering (Hänel) – om de opslag en picking van componenten, waaronder fittingen en flenzen, te optimaliseren heeft het metaalbeweringsbedrijf gekozen voor een Lean-Lift systeem in combinatie met een smalle gangenmagazijn, aangevuld met slimme softwareoplossingen voor meer efficiency.

Jan de Rijk Logistics (Jungheinrich) – in aanvulling op de bestaande WMS-software investeerde de logistiek dienstverleners in magazijnnavigatie op de smalle gangentrucks. Dat resulteerde in een hogere leverbetrouwbaarheid, hogere omslag- en pickprestaties en minder productschades.

Adidas (Total Logistics) – goods-to-mansystemen kunnen de pickproductiviteit tot wel vier keer verhogen en de picknauwkeurigheid op bijna 100 procent brengen. Het verhaal van Adidas in de UK laat zien hoe dat in de praktijk werkt.

 

Bekijk hier het complete overzicht van sessies en aanvangstijden

Reageer op dit artikel