nieuws

Voorraadbeheer Wasco slimmer dankzij RFID-chip

Warehousing

Voorraadbeheer Wasco slimmer dankzij RFID-chip

Groothandel Wasco uit Twello voorziet ieder product uit het assortiment van een RFID-chip. Dankzij de chip is, zo meldt Wasco, de totale voorraad van bijvoorbeeld een servicebus of magazijn direct uit te lezen.

Tienduizenden producten, per jaar miljoenen stuks, zijn door Wasco voorzien van RFID-technologie. Volgens algemeen directeur Herold Van Den Belt heeft nooit eerder een groothandel op deze schaal RFID-technologie toegepast. “En dit terwijl de markt er echt aan toe is. De grootste installatie- en servicebedrijven uit ons land zijn enthousiast: binnen enkele seconden is de inhoud van hun servicebussen nu gescand.”

RFID-implementatie duurde een jaar

De groothandel in verwarming- en sanitaironderdelen heeft een jaar uitgetrokken om alle producten te voorzien van onder andere een nieuwe RFID-sticker. Klanten van Wasco zijn zzp’ers, installatiebedrijven en grote technische servicebedrijven. Miljoenen producten worden jaarlijks door Wasco uitgeleverd via 29 vestigingen en logistieke diensten.

Voorraad actualiseren

Naast de vertrouwde barcode kan iedere klant volgens de groothandel nu rekenen op meer transparantie en snelheid dankzij de Radio Frequency Indentification (RFID)-chip. De kans op verkeerde leveringen is minder groot en klanten, zo meldt het bedrijf uit Twello, kunnen nu eenvoudig de voorraad inzien en actualiseren. De inhoud van iedere bus, doos of krat kan nu zonder uitpakken snel uitgelezen worden.

Minder misgrijpen

Installatiebedrijven die met Wasco samenwerken krijgen door toepassing van deze nieuwe technologie ook inzicht in belangrijke gegevens zoals is de juiste voorraad aanwezig in de servicebus voor ieder project, zodat de monteur niet misgrijpt. Ook kan de financiële waarde van de voorraad in de servicebus worden gemeten.

Tonnen besparen op jaarbasis

Daarnaast maakt de chip de kans op verkeerde leveringen kleiner. De inhoud van iedere bus, doos of krat kan zonder uitpakken snel uitgelezen worden. Herold Van Den Belt: “Wij hebben dit laten doorrekenen en het blijkt dat er tot zelfs enkele tonnen per jaar bespaard kan worden aan inkoop, retouren en incourante, wanneer je als installatiebedrijf volledig zicht hebt op je mobiele- en magazijnvoorraad.”

Reageer op dit artikel