nieuws

Heeft DSV het ‘veiligste magazijn van Nederland’?

Warehousing

Heeft DSV het ‘veiligste magazijn van Nederland’?

Nog een week te gaan en dan is bekend welk magazijn de opvolger is van Jabil als ‘Veiligste Magazijn van Nederland’ in de categorie ‘groot’. DSV, Ceva en Valeo strijden om de eer. Kom naar de Dag van het Magazijn!

Recent nog hield logistiek dienstverlener DSV Solutions in Venlo een interne veiligheidswedstrijd onder heftruckchauffeurs. Dat typeert de ijver die het bedrijf aan de dag legt om meer te doen met het thema arbeidsveiligheid.
Anderhalf jaar geleden begon de vestiging in Venlo met het uitvoeren van een specifiek pakket maatregelen om de bewustwording te vergroten. Zo is er een dagelijkse kick-off bijeenkomst in het leven geroepen, waar veiligheid bovenaan de agenda staat.

Eerst een testrit rijden

Roy van de Kerkhof is als supervisor nauw betrokken bij gang van zaken op de werkvloer. Met diverse fysieke en educatieve maatregelen doet hij er met zijn team alles aan om het aantal ongevallen en bijna ongevallen in te dammen. Iedere medewerker heeft op verschillende manieren de gelegenheid om onveilige situaties aanhangig te maken. Nieuwe medewerkers moeten eerst een testrit afleggen om te laten zien dat ze het besturen van een heftruck onder de knie hebben.

‘Daar komt een heftruck aan’

Om ongelukken te voorkomen is op onoverzichtelijke punten in het dc een systeem geïntroduceerd, waarmee heftruckchauffeurs een seintje krijgen als een andere heftruck in de buurt opduikt. In de pickzone hebben de trucks een blue spot, die op de vloer laat zien aan orderpickers dat een heftruck nadert. DSV constateert dat dankzij de diverse maatregelen het aantal schades en ongevallen is afgenomen.
Maatregelen die in de afgelopen tijd zijn genomen en zouden kunnen leiden tot het binnen halen van de prijs Het Veiligste Magazijn zijn:

  • Eigen verkeersplan
  • Duidelijke belijning
  • Vlaggen op wheel blocks
  • Parabookspiegels op reachtrucks
  • Project ‘Train de trainer’

De uitreiking van de prijs Het Veiligste Magazijn is op 1 oktober bij EVO in Zoetermeer. Meld u nu aan voor de Dag van het Magazijn.

Reageer op dit artikel