nieuws

Modekoning Michael Kors wil EDC bouwen in Venlo

Warehousing

De wereldberoemde Amerikaanse ontwerper Michael Kors wil een groot Europees distributiecentrum bouwen in Venlo. Dat melden de regionale omroep L1 en Dagblad De Limburger op hun websites vandaag. Het distributiecentrum in de logistieke hotspot nummer 1 van Nederland moet in 2016 in gebruik worden genomen.

Modekoning Michael Kors wil EDC bouwen in Venlo

Vanuit het nieuwe EDC in Venlo wordt de distributie van kleren, schoeisel en sieraden door heel Europa geregeld. De verwachting is dat de komst van Michael Kors tweehonderd tot tweehonderdvijftig banen oplevert.

Wereldberoemde ontwerper

De Amerikaanse Michael Kors is een wereldberoemde ontwerper. Hij ontwerpt kleding voor mannen en vrouwen, maar ook schoenen, handtassen, horloges en accessoires.

Trade Port Noord vestigingslocatie

Volgens De Limburger wil de ontwerper flink uitbreiden op de Europese markt en is dat de reden voor het nieuwe distributiecentrum. Het EDC wordt, zo melden L1 en dagblad De Limburger hoogstwaarschijnlijk gebouwd logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo. Op dit bedrijvenpark zijn onder andere DSV, Stryker en UPS gevestigd met een distributiecentrum. In de nabijheid van Trade Port Noord wil de logistieke hotspot nummer 1 van Nederland op korte termijn ook een nieuwe railterminal realiseren. De Venlose wethouder Stephan Satijn van Economische Zaken zegt tegen De Limburger “zeer verheugd” te zijn met de komst van Kors.

Outletcentrum in Roermond en Maasmechelen

Michael Kors heeft in winkels in onder meer het outletcentrum in Roermond en het Belgische Maasmechelen. Eind maart 2014 telde Michael Kors in de VS 288 winkels en 2496 verkooppunten, internationaal waren er op dat moment 117 winkels en 1232 verkooppunten, meldt de website van Fashion United.

Europese groei

Een jaar eerder (maart 2013) waren er volgens diezelfde website 231 winkels in de VS en 2215 verkooppunten en 73 winkels internationaal en 1034 verkooppunten. Het bedrijf wil het aantal eigen winkels (in binnen- en buitenland) in de nabije toekomst doen stijgen tot  zeshonderd in totaal, maar heeft daar nog geen termijn of locaties voor in het vizier. Analisten voorzien een groeipotentieel voor Michael Kors in Europa.

Reageer op dit artikel