nieuws

Fulfilment Solutions stelt Autostore in gebruik

Warehousing

Fulfilment Solutions stelt Autostore in gebruik

Als één van de eerste bedrijven in Nederland heeft e-fulfilment dienstverlener FS (Fulfilment Solutions) het automatisch opslagsysteem Autostore in gebruik genomen. Met het systeem kan FS met minder mankracht vier keer zo snel en met aanzienlijk minder pickfouten orders verzamelen.

Het systeem van de Noorse fabrikant Jacob Hatteland is geplaatst in het magazijn van moederbedrijf CTS in Nieuw-Vennep. Managing director Steven Kersbergen: “Met het FS Orderpicksysteem kunnen wij ons onderscheiden in de markt en laten we onze klanten zien dat we hun logistiek beter kunnen verzorgen dan onze concurrenten.”

Dienstverlener voor totale backoffice

Kersbergen verwijst daarbij naar onder ander Wehkamp, die een groot nieuw geautomatiseerd dc gaat bouwen. Volgens hem is

het orderpicksysteem waar FS voor koos voor elke groothandel, fabrikant, retailketen of webwinkel beschikbaar. FS zegt hiermee klaar te zijn voor de toekomst en stelt klanten in staat mee te groeien, zowel in volume als kwaliteit en daarbij de kosten laag te houden. FS biedt een totaalpakket aan diensten op het gebied van fulfilment. De logistieke dienstverlener kan de complete backoffice van groothandels, fabrikanten, retailketens en webwinkels kan verzorgen.

Robots brengen de opslagbakken

Autostore bestaat uit een grote hoeveelheid kunststof bakken in een aluminium raamwerk. Over de bovenste rij rijden robots, die de bakken uit het raamwerk tillen en naar de uitgangen van het systeem brengen. Daar staan de orderpickers klaar die het juiste aantal artikelen uit de bakken pakken en in de verzenddozen leggen. Het zijn dus niet langer de orderpickers die naar de artikelen moeten lopen, maar de robots die de artikelen komen brengen. 24 Uur per dag kunnen de robots een order direct na bestelling klaarzetten voor verzending. Hiermee garandeert FS onder meer een levering binnen Nederland op de volgende werkdag.

Het systeem wordt in Nederland geïnstalleerd door zowel Lalesse als door Swisslog.

 

Lees meer over Autostore

Reageer op dit artikel