nieuws

Hollander schaft doorrolstellingen aan

Warehousing

Hollander schaft doorrolstellingen aan
BITO doorrolstellingen

Het nieuwe versdistributiecentrum van Hollander in Barendrecht (dochter van The Greenery) is door magazijninrichter BITO Systems uitgerust met doorrolstellingen. De totale capaciteit van beide magazijnen met een totale oppervlakte van 25.000 vierkante meter bedraagt meer dan 4000 palletplaatsen, waarvan 400 in de doorrolstellingen.

Beide magazijnruimtes – verdeeld over twee verdiepingen – zijn met elkaar verbonden door een hellingbaan, die ervoor zorgt dat rolcontainers van de eerste verdieping op de begane grond terecht komen. Cees Kraaijeveld, directeur van Hollander Barendrecht, licht de keuze voor doorrolstellingen van BITO Systems toe: ‘Voor grote volumes en snellopers zijn doorrolstellingen voor ons de ideale oplossing. Met een minimum aan handling, bewegen deze stromen naar de distributie- en orderverzamelzijde van de stelling.’

 

 

Ruimtewinner

Volgens de leverancier wordt er met deze doorrolstellingen tot 60 procent meer ruimte gewonnen in het magazijn. Bovendien zijn er aanzienlijk minder lange rijwegen voor de heftrucks. Ook de loopafstanden voor de orderpickers in de actiestraten worden korter. Dankzij het first in, first out-principe dat met deze stellingen systematisch gehanteerd wordt, wordt ook het toezicht op houdbaarheid en productieloten eenvoudiger.

 

Additioneel

Daarnaast plaatste de magazijninrichter nog pallet- en tunnelstellingen voor de opslag van goederen met een langere doorloopsnelheid. Dat zijn bij Hollander alle producten die na uiterlijk anderhalve dag uit stellingen verdwijnen. Na de inrichting van het versdistributiecentrum, wil Hollander Barendrecht het logistieke proces nog verder verfijnen. Bedoeling is om zowel het assortiment als het aantal supermarkten verder uit te breiden. Wegens een groei in het productassortiment, volstaat het huidig aantal palletplaatsen niet langer. Momenteel bekijkt Hollander Barendrecht, samen met BITO Systems, hoe ze de huidige opslagcapaciteit kunnen vergroten.

Reageer op dit artikel