nieuws

Seacon Logistics opent warehouse in Moskou

Warehousing

Seacon Logistics opent warehouse in Moskou
Seacon opent nieuw warehouse in Moskou en heeft daarmee in Rusland een landelijke dekking gerealiseerd.

Logistiek dienstverlener Seacon Logistics uit Venlo heeft onlangs in Moskou een nieuw logistiek centrum geopend. Dit warehouse fungeert als het voorraaddepot voor geheel Rusland, waarvandaan de distributie plaatsvindt naar de districten rondom Moskou.

Vanuit de Moskou worden ook de drie andere logistieke centra, gelegen in de economisch meest belangrijkste gebieden van Rusland, beleverd. Seacon Logistics stelt dat het met de in gebruikname van het nieuwe distributiecentrum, met een totaaloppervlak van 26.000 vierkante meter, een distributie dekking heeft over heel Rusland.

 

Warehouse netwerk

Corné Geerts, Logistiek Directeur van Seacon Logistics, geeft aan dat de eerste stap naar Rusland 2,5 jaar geleden, aanvankelijk werd ingegeven door de behoefte om een bestaande Nederlandse klant verder dan alleen in West-Europa van logistieke dienstverlening te voorzien. Inmiddels heeft de logistiek dienstverlener een netwerk opgebouwd met warehouses in Rostov-an-Don, Novosibirsk, Khabarovsk (nabij Vladivostok) en Moskou.

Met dit netwerk kan Seacon heel Rusland binnen zeven dagen beleveren met pakketten tot op klantorderniveau. De logistiek dienstverlener maakt daarbij gebruik van een volledig geautomatiseerd orderpick proces.

 

Groeimarkt

Rusland is volgens Geerts een groeimarkt waar op de lange termijn de vruchten van zijn te plukken. "Daarom is het noodzaak om nu te durven investeren", zegt Corné Geerts.

Reageer op dit artikel