nieuws

Airtrax start productie Sidewinder

Warehousing

HAMMONTON (USA) – De lang verwachte Airtrax Sidewinder, een omni-directionele vorkheftruck komt begin volgend jaar op de markt. De Sidewinder wordt in licentie voor de Europese markt geproduceerd door Filco in Mullheim.

Don Vernooy van Clarklift Nederland – die deze meerweg vorkheftruck in Nederland op de markt gaat brengen – verwacht dat de eerste machines hier in het voorjaar van 2005 leverbaar zullen zijn. Problemen rondom de productie van de speciale gesegmenteerde banden stonden een snelle introductie van deze revolutionaire meerweg vorkheftruck tot nu toe in de weg. Airtrax topman Peter Amico maakt echter bekend dat het probleem van met name de slijtagegevoeligheid van de ‘banden’ is opgelost en dat de eerste goedgekeurde productiewielen zijn ontvangen. De gepatenteerde wielen worden geproduceerd door Timken en voldoen nu aan alle eisen die Airtrax er aan stelde. De elektrische AC-truck is door de unieke constructie verplaatsbaar in elke richting met behulp van een joystick. Om dit te realiseren bestaan de wielen en banden uit twaalf rollers die los van elkaar kunnen roteren. Airtrax gaat het Sidewinder meerwegprincipe ook toepassen op de Phoenix; een meerweg hefplatformtruck voor toepassing op luchthavens.

Reageer op dit artikel