artikel

Geautomatiseerd dc levert Festo grote winst op

Warehousing 2192

Geautomatiseerd dc levert Festo grote winst op

Festo, marktleider in automatiseringstechnologie heeft zijn productie-, service- en distributiecentrum verplaatst van Long Island, New York naar de stad Mason in Ohio. Automatisering staat centraal in het nieuwe dc.

Een keuze voor de toekomst. Zo omschrijft Festo de verhuizing van New York naar Ohio. Capaciteitsgrenzen en een niet optimale, geografische ligging voor het groeiende aantal klanten in de NAFTA-regio (een vrijhandelszone die Canada, de Verenigde Staten en Mexico omvat) zijn de belangrijkste redenen.

Door de centrale ligging en de geavanceerde logistieke processen van het nieuwe service center kan Festo zijn klanten nog sneller en flexibeler bedienen met innovatieve, klantspecifieke en op maat gemaakte oplossingen.

 

festo distributiecentrum witron

Distributiecentrum voor de toekomst

Yannick Schilly, vice president product supply NAFTA en chief operating officer (COO) van Festo: “Excelleren in dienstverlening wordt een steeds belangrijkere factor in de competitieve markt. En met deze investering legt Festo het fundament voor toekomstige groei. “Met dit nieuwe distributiecentrum hebben we onze capaciteit verdrievoudigd.”

 

Lees ook
Geautomatiseerd distributiecentrum versterkt positie Coop

 

 

Automatisering

Het nieuwe dc is grotendeels geautomatiseerd. Witron is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor het ontwikkelen, ontwerpen en in bedrijf stellen van alle IT-, besturings- en mechanische componenten in Mason. Witron neemt ook het  systeemonderhoud en de serviceverlening voor zijn rekening. Witron en Festo werken al sinds 1994 samen. De material handling specialist heeft ook het geautomatiseerde centrale magazijn van Festo in het Duitse St. Ingbert-Rohrbach steeds uitgebreid.

distributiecentrum festo witron

Schaalbaar orderpick systeem

In Ohio werkt Festo met de OPS-module (Order Picking System) zoals dat ook in het centrale magazijn in Duitsland gebeurt. In het geautomatiseerde picksysteem is een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen (AS/RS) geïntegreerd met een distributielus en upstream werkplekken voor orderverzameling. De goederen die langs de werkplekken voor orderverzameling van het OPS gaan, worden aangeboden voor het picken volgens het goods-to-person-principe – ordergerelateerd en in de juiste volgorde.

Pick to light

Geïntegreerde sequentiebuffers zorgen ervoor dat storage and retrieval losgekoppeld wordt van het orderverzamelen. OPS maakt opslag en orderpicken in één systeem mogelijk.

Op iedere werkplek kunnen tot wel vijf orders tegelijk gepickt worden. Er wordt gebruik gemaakt van pick-by-light en geïntegreerde oppervlaktescanners. Hierdoor kan Festo dagelijks tot wel 400 pakketten foutloos verpakken en versturen.

AS/RS

Het 10-gangen AS/RS met 73.000 locaties, dat is ontworpen voor verschillende maten bakken, voorziet de pick-en-pakruimte permanent van goederen via een conveyornetwerk. Door de ingebouwde sequentiebuffers komen de bestelde goederen in de juiste volgorde aan op de werkplek. Ook zorgen deze sequentiebuffers ervoor dat de werking van de hoogdynamische stapelkranen van FAS niet afhankelijk is van de volgorde van orderverzameling.

festo witron

Bakkenopslag uitgebreid

Klanten kunnen kiezen of ze producten willen bestellen op basis van een gestandaardiseerd modulair systeem of een oplossing op maat gemaakt. Om dit efficiënt af te dekken, is onder meer  een extra functionaliteit aan het OPS toegevoegd. Behalve de standaardbakken van 600 x 400 mm kuan Festo ook grotere bakken gebruiken van 800 x 400 mm. Alles wat in de bakken past, kan namelijk automatisch in het AS/RS worden opgeslagen. Zo kan het veel sneller verwerkt worden dan in handmatige ruimten.

distributiecentrum festo witron

Productiviteit gestegen, fouten gedaald

Ten opzichte van onze oude locatie in Long Island is de productiviteit met meer dan 50 procent gestegen”, zegt Schilly.  “Tegelijkertijd is het foutenpercentage met ongeveer 60 procent afgenomen.” Deze positieve ontwikkeling is onder andere te verklaren door de verandering van het principe van orderverzameling van person-to-goods naar goods-to-person. ”Ook is het ons gelukt om onze medewerkers snel bekend te maken met de nieuwe processen en om solide processen in te richten. Dit heeft invloed gehad op de efficiëntie van de hele supply chain.

distributiecentrum festo witron

 

Reageer op dit artikel