artikel

Award helpt bij vermarkten i-Collector

Warehousing

Award helpt bij  vermarkten i-Collector

Fred Bokhorst won vorig jaar met zijn i-Collector de Logistica Award. Nu – een jaar verder – zegt Bokhorst dat hij in 2015 gaat oogsten met zijn intelligente magazijn-, buffer- en orderverzamelsysteem.

Uit: Logistiek Magazine, december 2013

“Met de i-Collector hebben we als bedrijf een vrij lange weg afgelegd. Ik heb het afgelopen jaar veel profijt gehad van het winnen van de Logistica Award. Een mijlpaal voor ons want op dat moment kreeg de i-Collector een award die in het leven is geroepen door onze directe doelgroep. Na het winnen van de award heb ik aan aandacht en publiciteit in de media ook geen gebrek gehad. Dat heeft er in geresulteerd dat we een druk jaar achter de rug hebben waarin we vooral bezig zijn geweest met het vermarkten van de machine, het opzetten van een internationaal verkoopnetwerk en het organiseren van een nieuwe bedrijfs- en salesstructuur.

Voor de i-Collector hebben we inmiddels verkooppunten opgezet in China, Amerika, Italië en België en zelfs eentje in Rusland. Toen we dat eenmaal voor elkaar hadden, waren we al een half jaar verder. De eerste i-Collector is begin januari operationeel bij een AGF-bedrijf in België. Ik verwacht door ons uitgebreide netwerk volgend jaar meer machines af te kunnen zetten. Er is heel veel interesse, maar ik heb gemerkt dat bedrijven pas overstag gaan als zij de i-Collector in de markt kunnen zien werken, ondanks dat wij gebruik maken van proven technology. De klant in België zorgt er echter voor dat we mooie referenties in handen hebben. Bovendien ben ik van mening dat we met de i-Collector op het vlak van item-picking het grijze gebied opvullen dat zit tussen shuttlesystemen en paternostersystemen.
Shuttles zijn alleen inzetbaar in grote orderpickgebieden, en paternosters zijn voornamelijk geschikt voor slow movers. Doordat wij met de i-Collector tussen deze beide systemen zitten, zijn we vooral interessant voor inzet in e-commerce-, retail- en productieomgevingen maar ook als tussenbuffer in productieomgevingen.

Het bijzondere aan dit goods-to-personsysteem is dat je volledig at random uiteenlopende ladingdragers van trays, kratten tot en met dozen kunt bufferen. Dit heet het Random Buffer System (RBS) en kan aangevuld worden met het Organized Buffer Systeem (OBS). Met de toevoeging van het OBS kan een bedrijf zijn RBS uiteindelijk ook inzetten als replenishmentsysteem. Het is dus eigenlijk een soort van tweetraps raketsysteem.”

Het vermarkten van de i-Collector is vooral een kwestie van de aanhouder wint. Toch heeft het winnen van de Logistica Award iets magisch, heb ik dit jaar ondervonden. Zo wilde een delegatie Chinezen die hier op bezoek was koste wat het kost op de foto met de Award, terwijl ze geen flauw benul hadden wat deze prijs nu precies inhoudt.”

 

Fred Bokhorst

De i-Collector wordt in Almere gebouwd door het bedrijf van Fred Bokhorst, i-Collector Europe. Met dit compacte intelligente magazijn-, buffer- en orderverzamelsysteem is het mogelijk om volautomatisch orders te verzamelen op item niveau (OBS). Daarmee biedt het een alternatief voor het handmatig verzamelen van orders op itemniveau, met name in e-commerce- en fulfilmenttoepassingen (RBS), waar een directe beschikbaarheid van de producten, korte levertijden en een foutloze levering vereist is. Het systeem kan daarnaast in batch aangeleverde producten opslaan en intern hergroeperen.

Reageer op dit artikel