artikel

Workshops Dag van het Magazijn 2011

Warehousing

1. Hoe om te gaan met fraude binnen uw bedrijf? Gert van Beek (Meelis & Partners) U hoopt dat het u nooit overkomt, maar wat nou als u ineens binnen uw bedrijf tóch met  fraude geconfronteerd wordt? Wat zijn de signalen dat het mogelijk ‘foute boel’ is en hoe  gaat u handelen? Gert van Beek […]

1. Hoe om te gaan met fraude binnen uw bedrijf?

Gert van Beek (Meelis & Partners)

U hoopt dat het u nooit overkomt, maar wat nou als u ineens binnen uw bedrijf tóch met  fraude geconfronteerd wordt? Wat zijn de signalen dat het mogelijk ‘foute boel’ is en hoe  gaat u handelen? Gert van Beek – met ruim 30 jaar ervaring als fraudebestrijder – neemt  u aan de hand mee langs de do’s en de don’ts. Een workshop met veel handreikingen en  de mogelijkheid ook uw eigen ervaring bespreekbaar te maken.

    

2. Veilige Magazijnstellingen

Frans Hardus (BMWT-Keur)

Over schades aan magazijnstellingen is al veel gesproken, er zijn schades die direct opgelost moeten worden en er zijn minder ernstige schades. BMWT keurmeesters hebben vanaf nu een "tool" om, eventueel samen met de opdrachtgever, te bekijken hoe een schade te beoordelen aan de hand van foto’s van "vergelijkbare" situaties. In deze workshop gaan we veel voorkomende schades, aan de hand van de schadedatabank, bekijken en bespreken.

    

3. Veiligheid en Efficiency gaan prima samen

Eric Hereijgers (Van Looy Group)

In alle magazijnen is veiligheid van groot belang. Zolang de efficiëntie en de doorzetsnelheid van het logistieke proces maar niet in gevaar komt. Veilig werken en efficiëntie gaan echter prima samen. De BMWT heeft daarom een website ontwikkeld, waarop praktische toepassingen te zien zijn voor het hele

magazijnproces. Geen "Verboden en Geboden" maar praktische oplossingen die motiverend werken. Eric Hereijgers zal deze nieuwe website demonstreren tijdens de lezing over: "Veiligheid en Efficiency gaan prima samen".

   

4. Elke leidinggevende is veiligheidsambassadeur

Robert Gartner (VTL) & Patrick Logister (EVO)

Als leidinggevende heeft u een voorbeeldfunctie richting uw medewerkers en collega’s. U bent een belangrijke schakel tussen het correct omgaan met veiligheidsvoorschriften en het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. Maar hoe doet u dat? Hoe past u de diverse theorieën toe? Praktisch en interactief zijn de steekwoorden van deze workshop.

      

5. Werk aan Fysiek Werk!

Bert van de Wijdeven (Buro voor Fysieke Arbeid)

De problematiek rondom zwaar fysiek werk is zeer complex. Met de discussie over langer doorwerken en duurzame inzetbaarheid is dit thema erg actueel. In deze workshop geven we in 6 stappen aan hoe u in uw organisatie op een professionele manier inhoud kunt geven aan een Maatschappelijk Verantwoorde Omgang met fysieke arbeid.

 

Brochure of aanmelden?

Download hier de brochure Dag van het Magazijn 2011 (pdf):

 brochure Dag van het Magazijn 2011.

 

Schrijf u hier in!

Reageer op dit artikel