artikel

Huurkoeling voor calamiteitenplan van Daily Fresh Food

Warehousing

Huurkoeling voor calamiteitenplan van Daily Fresh Food
Daily Fresh Coolwork

Brand! Eén van de meest ingrijpende calamiteiten die een onderneming kan treffen. Toch hoeft zelfs een grote brand geen desastreuze gevolgen te hebben. Als je maar beschikt over een netwerk van flexibele toeleveranciers, die je écht weer snel op gang kan helpen. Daily Fresh Food heeft dit in de praktijk ervaren. Zo ontving dit bedrijf – gewapend met een doordacht calamiteitenplan – al na 24 uur de tijdelijke koelunits van Coolworld op locatie.

Brand! Eén van de meest ingrijpende calamiteiten die een onderneming kan treffen. Toch hoeft zelfs een grote brand geen desastreuze gevolgen te hebben. Als je maar beschikt over een netwerk van flexibele toeleveranciers, die je écht weer snel op gang kan helpen. Daily Fresh Food heeft dit in de praktijk ervaren. Zo ontving dit bedrijf – gewapend met een doordacht calamiteitenplan – al na 24 uur de tijdelijke koelunits van Coolworld op locatie.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Daily Fresh Food   Leverancier/dienstverlener: DailyFresh Logistics
Plaats: Geleen  
Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: Coolworld  

Een desastreuze brand in het vers- en distributiecentrum van Daily Fresh Food in Geleen was het startsein van een logistiek huzarenstuk. Als onderdeel van het calamiteitenplan werd ook een beroep gedaan op Coolworld.

     

De opdracht was helder: zo snel mogelijk leveren en opstellen van een groot aantal koel- en vriescellen op een noodlocatie. Een gigantische uitdaging, die in goede samenwerking succesvol werd voltooid. 24 uur na het sein ‘brand meester’ stond de eerste colonne met HACCP koelunits voor alle productgroepen op de noodlocatie. Het betrof vijftien koel- en vriescellen waaronder tijdelijk opbouwcellen voor de verwerking van voedingsmiddelen.

De vers-, vlees- en visverwerkingsafdeling hadden daarbij de beschikking over gekoelde ruimte en ook vriesruimte voor opslag.

Verder is er een ruimtekoeling geleverd; de hal waarin deze koel-vriescellen stonden voor de verwerking werd op temperatuur gehouden (circa 5 graden) met een serie airhandlers. Buiten deze hal waren er tevens nog een tweetal cellen voor de nodige koel-vriesopslag.

   

Koelbloedige actie 

Een koelbloedige logistieke actie, die eraan bijdroeg dat Daily Fresh Food 95 procent van haar leveringen binnen 24 uur kon hervatten. Vanzelfsprekend blijven de tijdelijke koelunits van Coolworld operationeel gedurende de bouw van een nieuw vers- en distributiecentrum.
      
Daily Fresh Food voorziet dagelijks een grote diversiteit aan afnemers in Limburg en Noord-Brabant van verse producten. Van eetcafés tot sterrenrestaurants en van kloosters en bejaardenoorden tot ziekenhuizen. In het productiebedrijf zijn meer dan honderd mensen werkzaam. Er wordt vrijwel continu geproduceerd om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Het enorme assortiment omvat zo’n 10.000 smakelijke vers- en convenienceproducten.

 

 

Heb je nog extra info over aantallen, formaten ect?

 

Wat is er nog meer geleverd?

 

Hoe lang is dat blijven staan?

Circa een jaar.

Reageer op dit artikel