artikel

GS1 Nederland

Warehousing

GS1 Nederland was een van de deelnemers aan de RFID Get ready Tour. Hieronder een samenvatting van de presentatie tijdens deze tour. Deze tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie Logistiek.nl

De presentatie:

 

 Samenvatting EPC slides GS.

 

 Presentatie GS1 weblog (2).

 

 

Aanvullende informatie:

 

Eén wereldwijde standaard in RFID, dan praten we allemaal hetzelfde 

 

Alle ketenpartijen kunnen vanaf nu gebruik maken van dezelfde technologie en één wereldwijde standaard als het gaat om het efficiënter inrichten van de logistiek met RFID. De grote retailers, zoals Wal-Mart, Carrefour, Metro, Ahold en Tesco hebben zich immers achter de GS1 EPCglobal-standaards geschaard.   

 

GS1 heeft een wereldwijde standaard voor RFID ontwikkeld: GS1 EPCglobal. Het aantal bedrijven dat werkt met deze standaard neemt nog steeds toe. In 2008 participeren 1385 bedrijven uit 42 landen, waarbij 70% eindgebruiker is. Dit aantal groeit nog steeds.

 

Kortom, de GS1 EPCglobal standaard staat in de startblokken om de wereld te veroveren. De GS1 EPCglobal-standaards vormen samen een compleet samenhangend systeem, waarmee items van productie tot aflevering te volgen zijn. De technische voordelen van RFID worden hierbij gecombineerd met de praktische mogelijkheden van het delen van informatie tussen ketenpartners

 

De voordelen

RFID kan helpen de logistiek in uw bedrijf efficiënter in te richten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het terugdringen van onnodige voorraden, het reduceren van out-of-stock en het voorkomen van derving.

 

Andere voordelen:

–          Standaards van, voor en door gebruikers uit het internationale bedrijfsleven;

–          Onderdeel van wereldwijde GS1-systeem;

–          De beste garantie voor lage implementatiekosten; 

–          Gebruik van actuele techniek in een altijd en overal werkende toepassing;

–          Contact met andere gebruikers;

–          Aansluiting op de standaards van de International Standards Organisation (ISO).

 

GS1 Nederland helpt bedrijven beter samen te werken in de keten om de eindgebruiker sneller, beter en tegen lagere kosten te kunnen bedienen. GS1 Nederland is een neutrale organisatie zonder winstoogmerk met ruim 7000 deelnemende bedrijven uit 30 branches.

 

Wilt u meer weten over GS1 EPCglobal en wat GS1 Nederland voor u kan betekenen, surf dan naar www.gs1.nl/rfid

 

Reageer op dit artikel