artikel

Prestatieverbetering: hoe pak ik dat aan?

Warehousing

Als verantwoordelijke voor een magazijnoperatie bent u als manager continu op zoek naar prestatieverbetering en kostenverlaging. Maar hoe weet u wat goed genoeg is en welke kostenniveau daarbij hoort? Ramon Veldhuijzen van Capgemini presenteert op het Jaarcongres Warehousing een gestructureerde aanpak voor prestatieverbetering in magazijnen op basis van vergelijking met anderen.

Veldhuijzen, consultant bij Capgemini, vertelt onder meer waarom een RFP-proces naar logistieke dienstverleners niet altijd een goed beeld van de benchmarkkosten geeft. Aan bod komen verder verschillende soorten benchmarkmethodes, bronnen van benchmarkgegevens en de valkuilen bij het maken van vergelijkingen. Tot slot besteedt hij aandacht aan het verkopen van de waarde van uw operatie.

 

Benchmark

In zijn verhaal gebruikt hij voorbeelden uit de praktijk van logistieke dienstverleners, in-house operaties en kleinere operaties. Op basis van zijn methode en tips kan u direct aan de slag in uw eigen operatie. De praktijksessie van Veldhuijzen “Benchmark uw magazijn; tips en aandachtspunten uit de praktijk” start om 13.45 uur.

 

Het programma van het Jaarcongres Warehousing

Reageer op dit artikel