artikel

Amsterdam – ‘Atlaspark belangrijke containerhaven

Warehousing

Amsterdam – ‘Atlaspark belangrijke containerhaven
Jeroen Ploeger

Het Atlaspark in de Amsterdamse haven is belangrijk voor de containerafhandeling. Het relatief jonge park, het wordt sinds ongeveer zes jaar ontwikkeld, is volgens Ants Tilma dé plek voor bedrijven die iets met de inhoud van containers doen.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

 

Tilma, binnen de Amsterdamse Haven werkzaam als commercieel manager stukgoed, containers en logistiek: "David Hart Vastgoed (DHVG) ontwikkelt op het Atlaspark een grootschalig distributiecentrum dat is bedoeld voor logistiek dienstverleners die er hun warehouseactiviteiten kunnen uitvoeren."
Hoewel DHVG al een heel eind is met de ontwikkeling van dit grootschalige distributiecentrum is er op het Atlaspark nog meer dan voldoende grond beschikbaar volgens Tilma.

"Van de 60.000 vierkante meter aan geplande dc ruimte door deze vastgoedontwikkelaar is er inmiddels 25.000 vierkante meter verhuurd. In totaal staat er 200.000 vierkante meter gepland dat ontwikkeld moet worden."

 

Een paar bedrijven die zijn gevestigd op het Atlaspark zijn TNT Fashion die er voor M&S Mode de logistiek verzorgt, Renault Trucks en logistiek dienstverlener Norbert Dentressangle.

Op het Atlaspark wordt nog een tweede bedrijvenpark ontwikkeld. Dit heet Greenport en telt 27 hectare. De grond op het Atlaspark wordt net als bij de Amerikahaven en Westhaven West niet verkocht, maar uitgegeven via erfpacht, wederom als bij de andere parken voor een periode van vijftig jaar.

 


Atlaspark Amsterdam

Omvang park:200 ha

Waarvan bebouwd:55 ha

Beschikbaar voor bebouwing:145 ha

Grondprijs per m2:Gebouw vanaf 12 euro/m2 per jaar

Huurprijs per m2:Ongeveer 65 euro/m2

 

Belangrijke gebruikers

Norbert Dentressangle

Renault Trucks

TNT Fashion

Ter Haak Group

Kintetsu

Infrastructuur

Wegen:
A10 en over enige tijd A5

Spoor:
Aansluiting op spoor via eigen bedrijfsspoorlijn

Water:
Amerikahaven, maximale diepte 15,5 meter

 

Meer informatie
www.portofamsterdam.nl
www.apre.nl

 

 


 ‘Het leek ons een goede locatie met het oog op toekomst’

De logistieke tak van de Ter Haak Group is nieuw op het Atlaspark. In september / oktober zal de vestiging van een kleine 20.000 m2 in gebruik worden genomen. Waarom koos Ter Haak Logistics voor dit terrein? Jeroen Ploeger, general manager van Ter Haak Logistics: "DHVG ontwikkelt dit park en het leek ons een goede locatie met het oog op de toekomst. De aanleg van de Westrandweg tussen de A5 en de Coentunnel start medio 2010. Dat betekent ook een goede ontsluiting naar Schiphol. Daarbij komt nog de ontwikkeling van ACT, voorheen Ceres Terminal en onze terminal USA. Dat, plus de intermodale verbindingen naar het achterland, gaven voor ons de doorslag om dit pand te huren. Natuurlijk blijft er ondanks de groeipotentie hier nog wat te wensen over. De bereikbaarheid van het pand voor het personeel en de openbaar vervoer voorzieningen kunnen beter. Er is al wel een Westpoort bus, die is helaas wat duur, maar het begin is er." Ter Haak heeft een 24-uurs beveiliging, deels via camera’s, deels extern ingehuurd.

Reageer op dit artikel