nieuws

Jumbo opent derde e-fulfilment center

Supply chain 1715

Jumbo breidt zijn logistieke e-commerce diensten uit. De supermarktketen bouwt een e-fulfilment center (EFC) in Bleiswijk.

Jumbo opent derde e-fulfilment center

Het nieuwe e-fulfilment center van Jumbo komt in Bleiswijk. Met de bouw komt de teller op drie EFC’s. Het nieuw te bouwen EFC wordt een aanvulling op de bestaande centers in Den Bosch en Raalte.

Groei e-commerce food

Uitbreiding van het Jumbo e-commerce netwerk is noodzakelijk om de e-commerce groei het hoofd te kunnen bieden. Nederlandse consumenten gaven in de eerste zes maanden van dit jaar online in totaal € 12,5 miljard uit aan producten en diensten. Dat is 9 procent meer ten opzichte van het eerste half jaar van 2018. Deze groei is vooral te danken aan de categorieën food en nearfood.

Bleiswijk zal net zoals de bestaande centers dienstdoen als logistieke hub van waaruit klanten hun online bestelde boodschappen rechtstreeks thuis ontvangen.

 

Lees ook
DC automatisering: Jumbo wil dit keer absoluut zeker zijn (video)

Efficiënt en schaalbaar

“De markt voor online boodschappen blijft hard groeien,” zegt Jumbo CFO Ton van Veen. “Jumbo is in deze markt al een speler van formaat en we willen blijven inspelen op de behoefte van onze klanten. Om dat doel te bereiken, hebben we afgelopen tijd aanpassingen doorgevoerd in onze online organisatie en het bezorgnetwerk. Zo hebben we onlangs nog in Utrecht onze vierde regionale bezorghub geopend, naast reeds bestaande bezorghubs in Den Bosch, Amsterdam en Middelburg. Met een efficiënte en schaalbare infrastructuur zorgen we voor een nóg sterker omnichannel aanbod voor onze klanten.”
Jumbo verwacht ruim duizend nieuwe banen te creëren in haar derde EFC, dat begin 2021 operationeel moet zijn.

Logistieke hotspot Bleiswijk

Bleiswijk, onderdeel van A12 corridor, (nummer 4 Logistieke Hotspot 2019) voegft met Jumbo weer een grote naam toe aan zijn lijst. Eerder dit jaar maakte Zalando bekend zich te gaan vestigen in Bleiswijk. Ook HelloFresh zit sinds 2018 in de Zuid-Hollandse plaats. Een andere grote naam die recent een dc opende in Bleiswijk is Mediq.

Reageer op dit artikel