nieuws

Alibaba vergroot zijn logistieke aandeel

Supply chain 924

E-commercereus Alibaba investeert in zijn logistieke zeggenschap. Twee jaar nadat het bedrijf een meerderheidsbelang nam in de e-fulfilmenttak Cainiao, verhoogt Alibaba zijn aandeel in de logistieke poot.

Alibaba vergroot zijn logistieke aandeel

Alibaba investeert ongeveer 3,33 miljard dollar in de e-fulfilment speler Cainiao waarmee het aandeel wordt opgehoogd van 51 naar 63 procent, meldt Alibaba. 

Distributiecentrum Luik

Cainiao, dat in Luik een mega distributiecentrum bouwt,  werd in 2013 mede opgericht door Alibaba om de logistiek in de organisatie te versterken en meer in eigen hand te krijgen. Vandaag de dag verzorgt Cainiao een aanzienlijk deel van de logistieke behoeften van Alibaba in China.

 

 

 

Cainiao, dat een omzet van 680 miljoen rapporteerde in het kwartaal dat eindigde in september, verzorgt de logistiek van e-commerceplatforms Taobao en Tmall op dezelfde manier als Alipay de betalingskant ondersteunt, zeggen analisten.

De Chinese technologiegroep heeft de afgelopen jaren de greep op de logistieke sector in het land versterkt. Eerder dit jaar kocht het bedrijf een belang van bijna 15 procent in STO Express. Al eerder dit jaar bezat Alibaba ook ongeveer 10 procent van ZTO, 11 procent van YTO en 27,9 procent van Best Logistics, meldt TechCrunch

 

 

Reageer op dit artikel