nieuws

Havenbedrijf Rotterdam lanceert track&trace containers

Supply chain 1265

Het Havenbedrijf Rotterdam lanceert ‘Boxinsider’. Via deze slimme container applicatie kunnen verladers en expediteurs elk moment zien waar hun containers zich bevinden.

Havenbedrijf Rotterdam lanceert track&trace containers

Betrouwbaarder, gebruiksvriendelijker en efficiënter. Dat is het nieuwe initiatief genaamd Boxinsider van het Rotterdamse havenbedrijf.

Handmatig informatie verzamelen waar containers bevinden; met Boxinsider komt aan die praktijk een einde. Op basis van statusinformatie van containerschepen en inland- en deepsea-terminals kunnen containers gevolgd worden. De verwachte en werkelijke aankomst- en vertrektijden van schepen en het lossen en het vertrek van de container bij containerterminals kunnen hierdoor real time worden afgelezen. Gebruikers worden gewaarschuwd bij vertragingen en verstoringen.

 

 

Allard Castelein, President-directeur Havenbedrijf Rotterdam: “Als ik online een boek bestel kan ik vrijwel ‘live’ volgen waar het pakketje zich bevindt. Met Boxinsider presenteren we nu ook voor containers zo’n oplossing. Door de ontwikkeling van digitale toepassingen maken we onze haven nog efficiënter, veiliger en betrouwbaarder.”

ABC Logistics heeft de primeur

ABC Logistics uit Poeldijk behoort tot de ‘launching customers’ Remco Verwaal, accountmanager bij het bedrijf: “Met Boxinsider kunnen we snel en met minimale inspanning een overzichtelijk beeld vormen van de containers die wij bij de verschillende Rotterdamse terminals verwachten. Het is echt een heel gebruiksvriendelijke applicatie.”

Boxinsider werkt als een stand-alone applicatie, maar kan ook via een koppeling geïntegreerd worden met bestaande systemen.

Slimste haven

De applicatie Boxinsider komt niet uit del ucht vallen. Het Havenbedrijf wil de slimste haven ter wereld worden. Recent nog startte het bedrijf het project Container 42. De container maakt een twee jaar durende dataverzamelreis rond de wereld. Volgens het havenbedrijf legt Container 42 alles vast wat de lading meemaakt tijdens de zeereis en het transport over land. De verzamelde data moet inzicht geven in de uitdagingen in transport en logistiek en dragen bij aan de ontwikkeling van een zogenaamde ‘digital twin’ van de haven: een digitale representatie van de werkelijke, fysieke haven.

 

Reageer op dit artikel