nieuws

Amazon start februari in Nederland

Supply chain 1293

Amazon heeft zijn zinnen gezet op Nederland. De e-commerce gigant start  met verkoop via het domein Amazon.nl. De lancering is gepland voor februari.

Amazon start februari in Nederland

De lancering van Amazon.nl als volwaardige webwinkel wordt gepland in het eerste kwartaal en mogelijk al in februari. Dat zegt Cor Molenaar, bijzonder hoogleraar eMarketing aan de Erasmus Universiteit tegenover Emerce. “Ik heb dat twee maanden geleden al opgevangen van bedrijven die fabrikanten adviseren om zich op Amazon te profileren.”

Amazon logistieke macht en kracht

Dat Amazon gaat verkopen via een eigen Nederlandse website werd dinsdag al bekend via een interne mededeling aan Amazon leveranciers. De nieuwe plannen betekent dat Amazon zijn macht en logistieke kracht volledig gaat inzetten in Nederland.

 

Lees ook
Bol.com laat Amazon ver achter zich; maar hoe lang nog?

De e-commercereus bedient de Nederlandse klant (die enkel via de Duitse website kan bestellen en een beperkt aantal producten) momenteel vanuit Duitsland, onder meer vanuit Koblenz en Rheinberg. Mede hierdoor is snelle levering nog niet mogelijk. Ook de klantondersteuning is nog niet in het Nederlands.

Nieuw distributiecentrum

Maar dat gaat spoedig veranderen. Amazon opent naast een eigen Nederlandse webomgeving binnenkort ook een nieuw distributiecentrum om de Nederlandse markt beter te kunnen bedienen. Het  nieuwe distributiecentrum komt in Mönchengladbach. De introductie van betalen met iDeal en de Nederlandse lancering van het Prime Day waren eveneens indicaties dat Amazon de Benelux als nieuw doel gaat beschouwen.

 

Reageer op dit artikel