nieuws

Active Ants neemt MCS Fulfilment over

Supply chain 3594

Active Ants uit Nieuwegein neemt het Brabantse bedrijf MCS Fulfilment over. De overname past in de groeistrategie van het e-fulfilment bedrijf.

Active Ants neemt MCS Fulfilment over
Van links naar rechts: Jeroen Reedijk (MCS), Guus Munnik (MCS), Jean Lahaye (Active Ants), Jeroen Dekker (Active Ants) - See more at: https://activeants.nl/blog/active-ants-e-commerce-logistiek-neemt-mcs-fulfilment-over/#sthash.tsgd2o44.dpuf

Weer wordt een e-fulfilment bedrijf overgenomen. Nadat Active Ants werd ingelijfd door bPost in 2018, is het nu de beurt aan het e-fulfilment bedrijf zelf. Active Ants lijft MCS in. MCS beschikt over drie fulfilmentcentra, heeft zestig klanten en er werken honderd mensen. Alles gaat per 1 oktober verder onder de vlag en naam van Active Ants.

Soepele integratie

“De klanten van MCS (webwinkels), hun orders, maar ook de bedrijfscultuur en de mensen passen allemaal heel goed bij Active Ants.” aldus Jeroen Dekker, managing partner van Active Ants. “Wij verwachten daarom dat een integratie soepel zal verlopen en dat we snel het voordeel zullen zien van het combineren van onze krachten.” Door de overname vergroot Active Ants zijn slagkracht en kan het verder groeien. EEn van de doelstellingen van het bedrijf toen het zelf werd overgenomen door bPost.

E-fulfilment: dit is het dit zijn de feiten


E-fulfilment. Wie zijn de spelers, waar liggen de grootste uitdagingen en hoe kun je die aanpakken? Analyse, achtergrond en praktische oplossingen over misschien wel de snelst groeiende tak in de logistieke sector.

Zo staat het ervoor >>>

 

 

Overname reden

Voor MCS, omzet van ruim 9,3 miljoen euro in 2018 was deze overname onderdeel van de bedrijfsstrategie Jeroen Reedijk, managing partner van MCS: “Wij hebben het bedrijf gezond en winstgevend laten groeien en naar een omvang gebracht waarvan we denken dat het voor het bedrijf het beste is om aansluiting te zoeken bij een grotere partij.” Jeroen Reedijk en zijn compagnon Guus Munnik blijven in de nieuwe samenstelling werkzaam als directeuren bij Active Ants.

 

Lees ook
E-commerce booming: de logistieke uitdagingen nemen ook toe

 

Overnamegolf

De overname staat niet op zich. Vorig jaar lijfde DSV e-fulfilmentbedrijf S&H in. Ook in de logistieke dienstverlening zijn er maandelijks grote overnames. Het zijn niet enkel kleine bedrijven die worden opgeslokt. Ook grote namen ontkomen niet aan de overnamegolf.

 

 

Reageer op dit artikel