nieuws

Bol.com zet volgende stap op weg naar platform

Supply chain 1980

Bol.com moet een handelsplatform worden. Om dat doel te verwezenlijken, heeft het e-commerce bedrijf een partnerkantoor in Antwerpen geopend.

Bol.com zet volgende stap op weg naar platform

Bol.com heeft samen met tientallen Belgische ondernemers het nieuwe partnerkantoor van bol.com geopend in Antwerpen. De aanwezige verkooppartners van bol.com vertegenwoordigden de vele Belgische winkeliers die inmiddels verkopen via het platform.

Een ontmoetingsplek

Het Antwerpse bijkantoor zal fungeren als ontmoetingsplek voor Belgische winkeliers en bol.com-medewerkers die in België werkzaam zijn. Een plek waar Belgische ondernemers elkaar kunnen treffen om advies uit te wisselen, samenwerkingen te starten en waar medewerkers van Neerlands grootste e-commerce speler dagelijks voor partners klaarstaan.

 

bol.com

 

Van winkel naar platform

Bol.com stelde in 2012 de winkel open voor partners. Sinds 2014 kunnen ook Belgische handelaars en webshops hun assortiment verkopen via bol.com. Nu werkt bol.com samen met ruim 20.000 partners uit België en Nederland. De partners variëren van winkeliers die hun online activiteiten (deels) uitbesteden via bol.com tot partners die uitsluitend via bol.com verkopen om zo hun afzetmarkt te vergroten. Daarnaast hebben ze ook de gelegenheid om met ‘Logistiek via bol.com’ hun assortiment beschikbaar te maken in het fulfilmentcenter van bol.com.

Bol wil zijn functie als verkoopplatform verder uitbouwen. Het Antwerpse kantoor moet daar bij helpen. Bol.com als webwinkel alleen heeft geen toekomst, stelde Huub Vermeulen, eerder dit jaar. Handelsplatform is de nieuwe heilige graal. Binnen twee jaar moet dat gerealiseerd zijn.

Bol kondigde ook aan dat klanten van het bedrijf vanaf nu hun bestelling nog dezelfde dag kunnen laten leveren en op zondag.

 

Reageer op dit artikel