nieuws

Nedcargo brengt logistieke software onder in de cloud

Supply chain 1321

Logistiek dienstverlener Nedcargo brengt zijn volledige logistieke software in de cloud. Het bedrijf doet dit met hulp van de branche software van Boltrics. Deze oplossing zorgt ervoor dat Nedcargo continu toegang krijgt tot de nieuwste technologie, er data kan worden gedeeld tussen vestigingen onderling en kan beter worden ingespeeld op klantvragen.

Nedcargo brengt logistieke software onder in de cloud

Als reden voert Nedcargo diverse ontwikkelingen op die het afgelopen jaar plaatsvonden bij het bedrijf. Zo was Nedcargo een van de eerste logistiek dienstverleners die de conjunctuurtoeslag introduceerde, werd er een nieuw warehouse in het Belgische Willebroek geopend en daarnaast werd fors geïnvesteerd in een drastische verlaging van de ecologische footprint.

‘Merendeel systemen is verouderd’

Voornoemde ontwikkelingen zorgden ervoor dat de combinatie van verschillende softwaresystemen volgens Nedcargo niet langer de juiste oplossing bieden om de beoogde doelstellingen te bereiken. Het merendeel van de systemen bleek verouderd. De software in de Cloud en het updaten hiervan bleek bovendien vrijwel onmogelijk omdat technologische ontwikkelingen steeds sneller verlopen en de eisen van klanten veranderen ook continu.

Cloud-oplossing Azure

Boltrics gaat deze problemen bij Nedcargo oplossen met de implementatie van de Microsoft cloud-oplossing Azure. De implementatie zal de aankomende anderhalf jaar gefaseerd plaatsvinden, waarbij de zeven vestigingen één voor één worden toegevoegd. Nedcargo kiest ervoor om een centrale laag toe te voegen boven de verschillende vestigingen. In de praktijk betekent dit dat masterdata centraal beheerd wordt, waarmee dubbele invoer wordt voorkomen en klanten sneller en vollediger geïnformeerd worden.

Alle processen in één systeem

“Met de software van Boltrics krijgen we de mogelijkheid onze totale dienstverlening onder te brengen in één systeem. Van de processen in het warehouse tot transport, freight forwarding, douane en accijnzen. En dat allemaal vanuit de cloud”, zegt Els Niessen, Supply Chain Manager ICT bij Nedcargo. Ook wordt geïnvesteerd in het verder optimaliseren van het WMS. Om de logistieke bewegingen kunnen optimaliseren breidt Boltrics de mogelijkheden van het WMS uit met X/Y/Z-coördinaten. Daarmee moet het straks eenvoudiger worden om door het warehouse te bewegen.”

Reageer op dit artikel