nieuws

Stratech en INTTRA zetten stap in digitalisering supply chain

Supply chain 2375

Stratech en INTTRA hebben hun samenwerking geïntensiveerd. Hierdoor wordt communiceren met rederijen voor productie- en handelsbedrijven eenvoudiger. Het elektronisch boeken van containers en het doorsturen van het geverifieerde brutogewicht (VGM) is namelijk toegevoegd aan de software.

Stratech en INTTRA zetten stap in digitalisering supply chain

Met deze uitbreiding voorzien beide partijen in de behoefte van exporteurs op supply chains verdergaand te digitaliseren. Stratech, het Twentse softwarebedrijf, dat is gespecialiseerd in het ondersteunen van het import- en exportproces, had al geruime tijd vanuit haar softwareoplossing Stratech-SPS een koppeling met het INTTRA-platform voor het efficiënt afhandelen van de Bill of Lading instructie. Hieraan is nu de mogelijkheid voor het elektronisch boeken van containers en het doorsturen van het geverifieerde brutogewicht (VGM) toegevoegd. “Door onze intensievere samenwerking met INTTRA zijn we in staat om exporterende bedrijven nog meer efficiency te bieden”, aldus John Schutten, Product Manager bij Stratech.

Verrijkte data uit ERP en WMS

De software van Stratech haalt aanwezige data uit een ERP/WMS-systeem en verrijkt deze informatie met de specifieke business logica van de exporteur. Via de koppeling met INTTRA worden vervolgens alle benodigde gegevens digitaal verzonden naar de juiste rederij.  Dit zorgt ervoor dat de communicatie rondom zeevracht efficiënter en foutloos kan verlopen. Tegelijkertijd kunnen productie- en handelsbedrijven besparingen op hun rederijkosten realiseren. Via INTTRA betaalt de exporteur namelijk minder geld per container boeking en Bill of Lading aan de rederij. Ook wordt door deze uitbreiding het inschakelen van een forwarder voor deze exportactiviteiten overbodig.

Communicatie met rederijen via INTTRA

INTTRA is het digitale platform waarmee exporteurs en forwarders eenvoudig kunnen communiceren met ruim 60 verschillende rederijen. Gezamenlijk verzorgen deze rederijen circa 80 procent van alle wereldwijde scheepvaart. Aangezien volgens Stratech meer dan 90 procent van de productie- en handelsbedrijven met meer dan één rederij samenwerken, biedt de nieuwe INTTRA-module van Stratech-SPS voor hen veel toegevoegde waarde. Het resulteert in één uniforme werkwijze voor alle rederijen en verschepingen.

Stratech biedt één geïntegreerde totaaloplossing voor het efficiënt automatiseren van het complete import- en exportproces. Met dit systeem worden automatisch alle documenten en aangiften opgemaakt die horen bij de zending. Deze kan men vervolgens direct digitaal communiceren naar alle betrokken partijen/instanties in de logistieke keten. Naast INTTRA zijn dat de Douane, KvK, NVWA, koeriersdiensten, havens en banken.

Lees ook: Bill of Lading digitaal door INTTRA-module Stratech

 

Reageer op dit artikel