nieuws

Trends en uitdagingen voor e-commerce logistiek

Supply chain 488

De druk op de logistieke sector neemt zienderogen toe als gevolg van de populariteit van e-commerce. De afhandeling en het transport moeten steeds sneller gebeuren, terwijl er niets extra’s voor wordt betaald. E-commerce logistiek vraagt om een industriële aanpak.

Sponsored content door Hardis Group

Slimme algoritmen

E-commerce logistiek (e-fulfilment) betekent over het algemeen een grote diversiteit aan producten en ontvangers. Dit betekent dat je deze fluctuaties met zeer flexibele systemen moeten opvangen, zodanig dat je binnen de standaarden het proces flexibel kunt inrichten. Dat vraagt om software met slimme algoritmen die de performance van een magazijn niet onderuithaalt en in staat is om het ‘stukspicken’ zo optimaal mogelijk te verwerken over de verschillende stromen en kanalen heen.
Reflex WMS is daar tegen opgewassen en bewijst in grote distributiecentra zijn meerwaarde. Zo wordt onder meer het nieuwe magazijn van bol.com in Waalwijk op een industriële wijze aangestuurd met deze flexibele software.

 

Waarom bol.com koos voor een relatief onbekend WMS? (video)

 

Stukspicken

Stukspicken zit in het dna van Reflex WMS. De software is ontwikkeld voor de logistieke dienstverlening om te kunnen stukspicken en is dus voorbestemd voor e-commerce logistiek. De software is voor en door gebruikers heel makkelijk aan te passen aan het eigen proces via zogenaamde exits functionaliteiten.
Reflex experts kunnen dit verzorgen, maar het wordt ook steeds meer door logistieke partijen zelf gedaan. Grote e-commercebedrijven beschikken vaak zelf over een eigen IT-afdeling. Sterker nog, het zijn in feite IT-bedrijven die aan marketing en logistiek doen. De software weet niet alleen raad met uitgaande goederen, maar is ook toegespitst op het ontvangen en verwerken van retouren. Ondanks de verregaande vorm van automatisatie is Reflex WMS ook heel goed in staat om individueel te personaliseren, bijvoorbeeld het toevoegen van een handgeschreven bedankbriefje in de verpakking.

ICT & Logistiek 2017

Reflex WMS is aanwezig op de beurs ICT & Logistiek 2017 die plaatsvindt op 28, 29 en 30 november in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoek onze stand (3.A037) en bespreek geheel vrijblijvend uw WMS-project met onze Reflex experts.

Boek nu uw tickets voor gratis toegang: klik hier

Reageer op dit artikel