nieuws

Boekrecensie: Werken met supply chain management

Supply chain 3165

Boekrecensie: Werken met supply chain management

Dit voorjaar is de tweede druk verschenen van dit studieboek van de auteurs Caroline van der Meer en Ad van Goor. Het boek is flink onder handen genomen. Nieuw is de e-book versie en de online studiehulp.

Het collegejaar is ten einde, toch zal de boekenlijst voor volgend schooljaar voor menig logistiek student alweer klaarliggen. Werken met supply chain management mag daarop niet ontbreken. De tweede druk van het boek Werken met supply chain management dat onlangs is verschenen, is een geactualiseerde versie van het oorspronkelijke boek.

Drie delen

Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel de basisprincipes van supply chain management (SCM) uitgelegd. De nodige terminologie en motivatie waarom ondernemingen met SCM bezig moeten zijn komt voorbij. Deel 2 beschrijft een integraal logistiek raamwerk voor de supply chain, het denkmodel om systematisch werken met SCM in te voeren. Hierin staat ook de rol van ICT uitvoerig beschreven. Big data, cloud computing, intelligent agents en het Neutraal Logistiek Informatie Platform komen aan de orde.

E-commerce en control towers

Deel 3 is volledig vernieuwd. In dit onderdeel van het boek is er aandacht voor supply chain innovaties en wordt uitgebreid ingegaan op e-commerce en supply chain control towers. Het boek is voorzien van veel verduidelijkende grafieken en illustraties van de hand van docent/auteur Hessel Visser.

Vragen en toetsen

In het boek staat een code die toegang biedt tot de bijbehorende website van het boek. Voor studenten zijn er toetsvragen, open vragen en antwoorden op tussenvragen beschikbaar. Voor docenten zijn er cases en figuren en tabellen uit het boek te vinden. Zij hebben tevens de beschikking over een Toets-op-maat.

Het boek is geschikt voor logistieke opleidingen, maar kan ook worden gebruikt bij studierichtingen als Commerciële Economie, Bedrijfskunde, Informatica en Bedrijfseconomie.

Om een indruk te krijgen: een korte inzage in een aantal pagina’s van het boek.

Werken met supply chain management is als papieren versie en e-book te bestellen bij onder meer Bol.com en Bruna. De auteurs zijn Caroline van der Meer en Ad van Goor.

Reageer op dit artikel