nieuws

Docdata gaat definitief over naar Ingram Micro

Supply chain

Docdata gaat definitief over naar Ingram Micro
Ken Beyer (Ingram Micro) en Michiel Alting van Geusau (Docdata)

E-fulfilmentspecialist Docdata in Waalwijk komt definitief in handen van Ingram Micro. Gisteren gaven de aandeelhouders groen licht voor de overname, waarmee voor de dienstverlener een einde komt aan bijna twintig jaar zelfstandigheid.

De omvang van Ingram Micro, met een Amerikaans moederbedrijf, is volgens Docdata van groot voordeel voor het bedrijf. ‘We kunnen investeren in onze mensen en in apparatuur om zo te kunnen participeren in grote aanbestedingen en zijn daarbij niet meer beperkt tot het implementeren van maar één of twee grote klanten per jaar. Onze huidige en toekomstige klanten zullen meer zekerheid hebben en toegang krijgen tot een wereldwijd netwerk van mensen en middelen.’ Aldus het bedrijf in een eerdere verklaring bij de bekendmaking van de overname.

Voormalig producent van cd’s

De aandeelhouders deelden gisteren deze visie en toonden zich tevreden met het overnamebod van 21.00 euro per aandeel. Als extraatje komt daar nog 2,50 euro bij. Voorwaarde daarbij is dat het bedrijfsonderdeel IAI verkocht wordt aan Assa Abloy, de Zweedse deurenfabrikant met een vestiging in Nederland, vanwege de laser beveiligingstechnologie. Ook wat dat betreft konden de aandeelhouders zich vinden in het voorstel van huidige directie.
Ooit was Docdata een spin-off bedrijf van Philips voor de productie van cd’s en cd-rom’s. Sinds 1999 is Docdata actief in de e-commerce wereld met de distributie van boeken en cd’s voor Boxman (onderdeel van het Bertelsmann concern). Later werd dit bedrijf omgedoopt in bol.com en maakte een enorme groeispurt door. Inmiddels zijn de Bijenkorf, Asos, Zalando en Toys’R’Us vooraanstaande referenties.

Lees ook: Docdata wint Nederlandse Logistiek Prijs

Reageer op dit artikel