nieuws

SAP heeft kwart supply chain-markt in handen

Supply chain

SAP heeft kwart supply chain-markt in handen
Kantoor SAP in 's Hertogenbosch

In 2014 heeft SAP zijn leidende positie in de wereldwijde markt voor inkoop- en supply chain-software verder uitgebouwd. Deze markt groeide met 11 procent naar 10 miljard dollar. Oracle, verloor marktaandeel, maar staat nog steeds stevig op de tweede plaats, gevolgd door JDA, Manhattan Associates en Epicor.

Analistenbureau Gartner doet jaarlijks onderzoek naar de totale omzetcijfers op het gebied van software voor supply chain management en inkoop. Vorige maand maakte het de cijfers over 2014 bekend. Hieruit blijkt dat de top 5 softwareaanbieders ongeveer de helft van de totale markt in handen hebben. De andere helft is voor de andere 57 leveranciers die Gartner in zijn onderzoek heeft meegenomen.

Specifieke oplossingen

2014 was een goed jaar voor de ontwikkelaars van supply chain-oplossingen. De totale omzet lag 10,8% hoger dan het jaar daarvoor en bedroeg in totaal 9,9 miljard dollar (= 9,0 miljard euro). Ook de kleinere leverancier lieten een groei zien, gemiddeld 9,6%, wat Gartner doet concluderen dat er veel belangstelling was voor kleinere, specifieke supply chain-oplossingen.

Leveranciers als SAP en JDA deden de afgelopen jaren vele acquisities. Volgens Chad Eschinger van Gartner heeft dit omzettechnisch goed uitgepakt voor deze bedrijven. Volgens hem zijn er ook in 2015 weer de nodige overnames te verwachten.

Reageer op dit artikel