nieuws

Papyrus verbetert voorraad met hulp Districon

Supply chain

Papyrus verbetert voorraad met hulp Districon

Om de forecasting en bevoorrading efficiënter te laten verlopen, heeft papier- en verpakkingsbedrijf Papyrus een nieuw replenishment-oplossing laten ontwikkelen.

Pharos, de zogenoemde Central Replenishment Solution is ontwikkeld door Districon in opdracht van Papyrus. Deze replenishment-oplossing ondersteunt het Europese replenishment team bij het centraal aansturen en uitvoeren van de inkoop voor de top zes leveranciers voor alle Europese distributie centra. De oplossing maakt gebruik  van het wiskundige optimalisatie platform AIMMS. Momenteel wordt de replenishment-oplossing uitgebreid met een module die driemaandelijks de voorraadlocaties en klantorderallocatie optimaliseert.

Nieuwe opzet

De optimalisatieslag op het gebied van voorraadbeheer is een gevolg van de reorganisatie op het gebied van forecasting, bevoorrading en leveranciersmanagement. Hiervoor is een nieuw centraal team opgericht dat verantwoordelijk is voor de planning en replenishment van de bulkgoederen. De nieuwe opzet moet zorgen voor een verbeterde planning, voorraadbeheer en een reductie van het aantal distributie centra en dus kosten.

Dynamische allocatie

Het Papyrus Replenishment & Optimalisatie Systeem heet Pharos is inmiddels getest en geïmplementeerd. Met de oplossing kan het centrale replenishment team inkoop en stock transfer orders creëren in SAP. Pharos in staat is om flexibel om te gaan met het toewijzen van verkoop uit het verleden aan huidige voorraadlocaties. Het systeem alloceert dynamisch de verkooporders (ook missed sales) van de afgelopen drie jaar aan de voorraadlocatie waar de order vandaan geleverd had moeten worden. Dit gebeurt op basis van huidige voorraadlocaties.

Reageer op dit artikel