nieuws

Sligro neemt Van Oers Grootverbruik en Logistiek over

Supply chain

Sligro neemt Van Oers Grootverbruik en Logistiek over

Retailer en groothandel Sligro Food Group kondigt aan dat het uit de Van Oers Holding de activiteiten van Van Oers Grootverbruik en Van Oers Logistiek overneemt. Sligro wil de bedrijfsonderdelen in 2013 integreren.

Met de overname voegt Sligro ongeveer tachtig miljoen euro toe aan de eigen omzet. Sligro geeft zichzelf ruim een jaar om de activiteiten volledig in de eigen werkzaamheden te integreren en als dit traject is afgerond zal het aandeel van Sligro op de groothandelsmarkt stijgen naar 21 procent. Met de overname van de activiteiten Grootverbruik en Logistiek voegt Sligro bovendien 110 werknemers toe aan het eigen totaal.

Sligro: omzet 2,4 miljard euro
Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de Nederlandse markt van de etende mens. Foodservice is de pure groothandelstak, Foodretail is groothandel en detaillist. Over het jaar 2011 realiseerde Sligro een omzet van 2,4 miljard euro en een nettowinst van 78 miljoen euro. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg bijna 5.900.

Van Oers: omzet 100 miljoen
De Van Oers Groep bestaat ruim vijftig jaar en vindt haar oorsprong binnen de foodsector. De onderneming behaalde een omzet van 100 miljoen euro en beschikt over circa 250 medewerkers. Het bedrijf verzorgt de volgende activiteiten: productie, horecagroothandel en eigen transport.

Reageer op dit artikel