nieuws

Finale-event TFC mixt inspiratie met strijd

Supply chain

Finale-event TFC mixt inspiratie met strijd
Steven Melnyk TFC finale

Terwijl de Fresh Connection teams zich in alle rust voorbereiden op de grote finale, zijn zowel Involvation als VLM / Advance druk met het zetten van de puntjes op de i van het gezamenlijke TFC-finale-event en het SKILLS-event. Fort Voordorp in Groenekan, bij Utrecht is een toepasselijke locatie voor een strijd om wie de eer van Nederland mag gaan vertegenwoordigen op het wereldwijde event in Barcelona in September.

Ter inspiratie ende vermaak hebben Involvation en VLM / Advance enkele logistiek zeer interessante sprekers weten vast te leggen. De sprekers zullen hun presentaties houden op het moment dat de teams proberen de ROI-lat van TFC zo hoog mogelijk te leggen. Eén van de sprekers is professor Steven Melnyk, hoogleraar Operations Management aan de Michigan State University en goeroe op het gebied van Supply Chain Management.

Meer dan kostenreductie
In zijn sessie zal Melnyk ingaan op de vraag hoe je als bedrijf kunt zorgen dat je Supply Chain zo ingericht is en gemanaged wordt dat je niet alleen kunt winnen op kostenreductie maar op meerdere resultaten zoals responsiviteit, veiligheid, duurzaamheid, veerkracht of innovatiepotentieel. Volgens Melnyk is het streven naar meerdere resultaten noodzakelijk om je te onderscheiden van je concurrent en aantrekkelijk te zijn voor de klant.

Grondlegger Clear Leadership theorie: Gervase R. Bushe
Naast de Amerikaan Melnyk heeft de organisatie van het SKILLS-event ook de Canadese professor Gervase R. Bushe, de grondlegger van de Clear Leadership theorie naar Nederland weten te halen. Bushe is professor op het gebied van Leadership and Organization Development aan de Beedie School of Business, Simon Fraser University and Owner at Clear Learning Ltd.

Supply chain strategie en visie
De dag heeft ‘Supply Chain is nog a game’ als thema. Duidelijk leiderschap is onontbeerlijk voor een goede supply chain en bijhorende strategie en visie, aldus Involvation. Wat dat betreft is het misschien jammer dat de teams de presentaties niet kunnen bijwonen, want de meeste teams hebben wel degelijk een strategie uitgestippeld, maar de leiderschapsrol is in veel gevallen niet toegedeeld.

Geen geloof in suboptimalisatie
De teams die in deze serie berichten aan het woord zijn gekomen hebben stuk voor stuk aangegeven dat ze vooral goed overleggen en niet geloven in sub-optimalisatie, iets wat uiteraard op de loer ligt wanneer elke deelnemer binnen een team zijn of haar eigen knoppen zo instelt dat een ideale situatie ontstaat. Een keuze die, zo heeft The Fresh Connection inmiddels wel bewezen, vaak geen goed totaalresultaat voor een team tot gevolg heeft.

FrieslandCampina als beste naar TFC-finale
Het team wat er tot nu toe het beste voorstaat, het team dat de instellingen goed heeft staan, is het team van FrieslandCampina. Dát team neemt naar eigen zeggen erg graag de handschoen van de uitdagende teams op.

Meer informatie over het event is te vinden op de site van Involvation.

Op de site van het SKILLS-event 2012 is meer over de dag te vinden.

Inschrijven voor deze dag kan ook via deze websites.

Reageer op dit artikel