nieuws

Logistiek ID&T krijgt positieve boost door prijs

Supply chain

Logistiek ID&T krijgt positieve boost door prijs
Logistiek ID&T krijgt positieve boost door prijs

Evenementenorganisator ID&T won vorig jaar de Nederlandse Logistiek Prijs. Dat oogstte in de entertainmentwereld veel lof. “Bedrijven willen weten hoe ons concept werkt en hoe het ons lukt om kostenefficiënt een evenement neer te zetten”, aldus Ed Overvest, production manager bij ID&T.

Wat heeft de Nederlandse Logistiek Prijs jullie gebracht?

"Heel veel publiciteit en positieve reacties uit de branche. We zijn veel gevraagd voor ronde tafel gesprekken omdat ons concept zo aanspreekt. Er is veel interesse in en er zijn ook veel vragen over, zo is gebleken. Ons Travel Light concept houdt in dat we zoveel mogelijk lokaal inhuren en met zo min mogelijk trailers en containers de wereld over gaan om op die manier zo kostenefficiënt mogelijk een dansevenement neer te zetten. De evenementenbranche heeft het best even moeilijk gehad. Vandaar dat de kostenkant, het slim neerzetten van een evenement,  steeds belangrijker wordt."

 

Wat stond er op de agenda dit jaar?

"We zijn overgestapt naar een andere horecapartner voor grotere evenementen. Wachtrijen bij de bar zijn gereduceerd mede doordat er nu een slimme vormgegeven ronde bar wordt neergezet. Deze barren gebruiken minder vierkante meters oppervlak maar hebben dezelfde aantal meters uitgifte als de traditionele rechttoe rechtaan barren. Dit verhoogd de omloopsnelheid en de horeca-omzet. We werken veel met dit soort experts waarmee we verbeteringen zoals deze doorvoeren.

Verder hebben we de op- en afbouw van het festival Mysteryland nog strakker kunnen plannen en meer rekening gehouden met slechte weersomstandigheden. De nieuwe sensationshow blijft een logistieke uitdaging, waarvan de premièreshow altijd in de Amsterdam Arena plaatsvindt. Met deze show gaan we vervolgens de hele wereld over. Er komen weer nieuwe landen bij die allemaal in het schema moeten passen en uitgevoerd worden op een manier zodat we met zo min mogelijk mensen en containers de wereld over hoeven. Zo draait de show van drie jaar geleden ook nog ergens op de wereld."

 

Welke logistieke uitdagingen staan jullie verder nog te wachten?

"In navolging op Sensation gaan we ook met Mysteryland de grens over. In december gaat een Mysteryland festival plaatsvinden in Chili. In tegenstelling tot Sensation, wat meer een show is qua decor, is Mysteryland een festival. We verplaatsen dus een compleet festival naar het buitenland waardoor we met nog meer lokale partners zullen gaan samenwerken."

 

Ed Overvest is production manager bij ID&T. Hij werkte de businesscase uit voor de jury van de Nederlandse Logistiek Prijs en zorgde er daarmee voor dat ID&T vorig jaar met de trofee naar huis ging. Tijdens het uitreikingsevenement van de eerstvolgende Nederlandse Logistiek Prijs op 3 november zal Overvest vertellen over de logistieke aanpak van ID&T en de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt naar een onderneming waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat.

 

* Bovenstaan artikel is gemaakt voor de vLm-nieuwbrief van september 2011

 

Reageer op dit artikel