nieuws

Qurius sluit overname door Prodware niet uit

Supply chain

Qurius sluit overname door Prodware niet uit
Qurius sluit overname door Prodware niet uit

Qurius sluit een overname door het Franse Prodware niet uit, verklaarde Chief Brand Officer Geerd Schlangen deze week tegenover Dow Jones Nieuwsdienst naar aanleiding van de exclusieve gesprekken die beide partijen zijn aangegaan.

Volgens Geerd Schlangen van Qurius bewandelen beide ict-bedrijven een ongebruikelijk weg. "Normaal gesproken fuseren bedrijven en wordt daar eerst veel energie in gestoken. Wij gaan langs een andere weg, door eerst bezig te gaan met hoe we op de slimst mogelijke manier kunnen samenwerken."

Ook grootaandeelhouder Parcom Capital is enthousiast over deze aanpak, zo stelt Schlangen. Parcom is een volledige dochter van ING Groep nv (INGA.AE) en houdt een belang van 20 procent in Qurius. Volgens Schlangen vonden de eerste aftastende gesprekken afgelopen zomer plaats, waarbij het feit dat de partijen elkaar al kenden van de Qurius Global Alliance en de behoefte om te consolideren de aanzet gaven.

Over de precieze invulling en de mogelijke gevolgen van de samenwerking wil Schlangen nog niet veel kwijt. "We hebben onszelf 7 maanden de tijd gegeven om alles uit te werken."
Qurius maakte dindsdag voorbeurs bekend te gaan samenwerken met branchegenoot Prodware en daarnaast "exclusieve gesprekken" te voeren. Om te tonen dat het ze serieus is neemt Prodware een significant belang in Qurius middels nieuw uit te geven aandelen.
De samenwerking moet ertoe bijdragen dat Qurius in 2011 weer winstgevend wordt, onder meer door softwareoplossingen van Prodware te verkopen.

Over 2010 komt het operationele verlies van Qurius naar verwachting uit op euro 3,2 mln, exclusief herstructureringskosten.

Bron: FD.nl

 

Reageer op dit artikel