nieuws

Logistiek, ook in Dakar rally

Supply chain

SCHIPHOL – De zware Dakar Rally is met de start van het nieuwe jaar weer begonnen. Er zijn zoals ook voorgaande jaren weer teams actief die iets met de logistiek van doen hebben. Zo zal tijdens de editie 2005 QAD, leverancier van ERP-oplossingen het team van Ginaf sponsoren en Exact Software het team van MAN steunen.

De rally die start in Barcelona begint dit jaar aan zijn 27ste editie. De truck van Ginaf is voorzien van een Caterpillar motor met maar liefst 950 paardenkrachten. Het truckmerk produceert ongeveer 250 trucks per jaar, die via een landelijk dealernet worden geleverd. Het bedrijf gebruikt de ERP-software van QAD voor de productie van de vrachtauto’s.
Het team van MAN neemt met twee trucks deel aan de race. MAN heeft de servicetruck die tijdens de rally wordt ingezet laten ombouwen bij Hamer Installatietechniek. Fons Jans, die bij Hamer werkzaam is, zal de servicetruck gaan rijden.
Tenslotte neemt natuurlijk ook Jan de Rooij deel aan de race, De Rooij, eigenaar van een transportbedrijf in het Brabantse Son en Breugel.

Reageer op dit artikel