artikel

Wat is The Fresh Connection?

Supply chain

Wat is The Fresh Connection?

The Fresh Connection is een internetgame voor supply chain professionals. Bedacht, ontwikkeld en ondersteund door experts op het gebied van supply chain management (SCM). De deelnemers toetsen hun visie op SCM en nemen deel aan discussies en trainingen en strijden uiteindelijk om de finaleplek in het buitenland.

The Fresh Connection is een wereldwijde competitie. Het beste Nederlandse team strijdt in september om de wereldtitel.

Hoe werkt The Fresh Connection?

Elke week nemen teams deel aan een nieuwe ronde in de spectaculaire internetgame The Fresh Connection. Opdrachten, informatie en keuzemogelijkheden worden via internet voorgeschoteld. De game duurt twaalf weken met 6 ronden, waarbij elke week gelijk staat aan een half jaar in de werkelijkheid. Teams houden zich bezig met strategische en tactische keuzes. De intelligente software achter de game berekent elke week de consequenties voor de operatie. De resultaten van de gemaakte keuzes vormen het uitgangspunt voor de week daarop .

12 weken – 6 rondes

Een team wordt gevormd door vier deelnemers, waarvan ieder een eigen functie heeft: Inkoop, Sales, Operations en Supply Chain Management. Optioneel kan een vijfde persoon de rol van teamcoach vervullen om het team te ondersteunen op hun reis door The Fresh Connection. De wedstrijd wordt gespeeld gedurende het voorjaar en bestaat uit 15 maart 2012 en duurt 12 weken met 6 ronden. Het winnende team komt in aanmerking voor de internationale titel die wordt gespeeld in het buitenland.

Foto's

Reageer op dit artikel