artikel

Mobiele computers voor de buitendienst

Supply chain

Mobiele computers voor de buitendienst
CN50 Intermec

Intermec heeft met de CN4 en CN50 nieuwe mobiele computers voor buitendienst applicaties geïntroduceerd. Ze kunnen gebruik maken van 3G mobiele telefonienetwerken.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in DataCollect oktober 2009   

 

Het onderscheid tussen werken op een vaste plek en mobiel wordt door de technologische ontwikkeling steeds kleiner. Intermec laat dit bijvoorbeeld zien met de mobiele computers CN4 en CN50, die gebruik maken van de 3G wireless WAN netwerken.
 

De CN50 ligt qua communicatie iets voor op de CN4. De eerste is voorzien van 3.75G High Speed Uplink Pakkage Access (HSUPA) radiotechnologie. De CN50 stelt mobiele medewerkers in staat om data-intensieve applicaties te draaien. De computer kan ook gebruik maken Flexible Network radio. Deze kan worden toegewezen aan een ander netwerk wanneer bedrijfseisen veranderen of dekkingsopties zich ontwikkelen. Deze mogelijkheid stelt gebruikers in staat om een hardwareoplossing toe te passen voor het draadloze netwerk waarmee de beste geografische dekking tegen de laagste kosten geboden wordt.

 

Camera

De CN50 is robuust gebouwd. Zo kan de computer een val van 1,5 m overleven. Het apparaat werkt op basis van het Windows Mobile 6.1 besturingssysteem. Behalve uitgebreide communicatiemogelijkheden, naast WAN ook LAN en Bluetooth, is de CN50 ook uitgerust met een 1 megapixel barcodescanner en een 3,1 megapixel camera met autofocus en een flitser. Ingebouwde satellietnavigatie en digitaal kompas maken het mogelijk snel locaties te vinden, hetgeen een voordeel is voor transport- en mobiele onderhoudsdiensten.

  

De CN4 kan communiceren volgens de 3.5G wireless WAN standaard. Het is een relatief lichte mobiele computer voor mobiele werkers bij bijvoorbeeld posterijen, bezorging, transport en onderhoud. Deze handcomputer is schokbestendig tot een val van 1,8 meter. Bescherming tegen water en stof is volgens klasse IP64. Qua communicatie- en navigatiemogelijkheden is de CN4 verwant aan de CN50. Het apparaat is ook voorzien van een barcodescanner en een camera, zij het dat dit een 2 megapixel uitvoering is.

Een ander verschil met de CN50 is dat er meerdere toetsenbord lay-outs mogelijk zijn. Beide zijn leverbaar met een QWERTY- of nummeriek toetsenbord. De versie CN4e is echter ook beschikbaar met een alfanummeriek toetsenbord.

  

Compatibel

Het ontwerp van de CN4 platformtechnologie is een uitbreiding op de CN3 productlijn en is hiermee compatible. Beide handcomputers delen bijvoorbeeld de software en een aantal accessoires. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk overstappen op het gebruik van een 3G-netwerk, zonder alle handcomputers te moeten vervangen. Voorts worden de inspanningen voor software-integratie en de inventariskosten beperkt. Tevens stelt de compatibiliteit service providers en channelpartners in staat om bestaande software-expertise en applicaties voor meerdere producten te benutten.
 

De CN50 en CN4 zijn beide beschikbaar met een optionele Enhanced Mobile Document Imaging (eMDI) capaciteit, die mobiele werkers voorziet van een snelle en betrouwbare manier om papieren documenten op de plaats van de transactie om te zetten naar elektronische documenten. Met eMDI-uitgeruste devices hebben mobiele medewerkers de mogelijkheid om documentscans van hoge kwaliteit real time te versturen. De scans kunnen ook bij slechte lichtomstandigheden gemaakt worden.
 

Zowel de CN50 als de CN4 ondersteunen Intermec SmartSystems, waardoor klanten in staat zijn om hun mobiele bezittingen te traceren, installatietijd te minimaliseren, integratie met bestaande systemen te vereenvoudigen. SmartSystems biedt ook de mogelijkheid voor apparatuurbeheer, zoals het vervangen van de batterijen, op afstand.

  

Auteur: Jan van den Berg

Reageer op dit artikel