artikel

Steenproducent Gouda Vuurvast kiest ERP-Software van IFS

Supply chain

Steenproducent Gouda Vuurvast kiest ERP-Software van IFS
Gouda Vuurvast kiest nieuw ERP

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Gouda Vuurvast   Leverancier/dienstverlener: IFS Benelux Plaats: Gouda   Onderleverancier/-dienstverlener: Atos Origin Branche: delfstofwinning & chemische industrie   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 09-05-2007 Productnaam: IFS Applications   Gouda Vuurvast, producent van vuurvaste stenen en beton, gaat een nieuw ERP-pakket implementeren. Het bedrijf produceert klantspecifieke producten waar gedurende productie veel wijzigingen op […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Gouda Vuurvast   Leverancier/dienstverlener: IFS Benelux
Plaats: Gouda   Onderleverancier/-dienstverlener: Atos Origin
Branche: delfstofwinning & chemische industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 09-05-2007
Productnaam: IFS Applications  

Gouda Vuurvast, producent van vuurvaste stenen en beton, gaat een nieuw ERP-pakket implementeren. Het bedrijf produceert klantspecifieke producten waar gedurende productie veel wijzigingen op komen. Met het nieuwe pakket wil het bedrijf de ‘enorme papierwinkel per klant gestructureerd kunnen vastleggen.’

Bij het productieproces voor stenen, dat in Nederland plaatsvindt in Gouda, worden niet of nauwelijks standaard maten gehanteerd. Gouda Vuurvast maakt voor elke steenmaat een matrijs, waarin de gemende grondstoffen gegoten worden. Door de individuele aanpak per opdracht is vooral het documentbeheer complex, want tijdens het traject van calculatie tot order vinden vele aanpassingen plaats.

 

Document- en projectmanagement

Om dit proces te ondersteunen koos het bedrijf uiteindelijk voor de software van IFS. ‘De ondersteuning voor document- en projectmanagement daarin is goed doordacht’, zegt Peter Loef, adjunct-directeur Financien en Automatisering. ‘Bij veel andere pakketten konden we, met ons unieke productieproces per klant, de enorme papierwinkel niet gestructureerd vastleggen.’

 

Ook douaneaangifte

In het voorjaar van 2007 hoopt Gouda Vuurvast live te gaan met de nieuwe software, waar 160 medewerkers mee gaan werken. Het pakket zal ook de robots gaan aansturen die de stenen in de fabriek in een bepaald patroon moeten stapelen. Ook de douaneaangifte wordt straks vanuit IFS Applications geregeld.  De selectiefase is begeleid door consultancybureau Atos Origin.

 

Lees ook: Emotron kiest voor IFS Applications (sep 2006).

 

Lees ook: Wijzigingen tijdens productie (bladarchief 2004).

 

Reageer op dit artikel