nieuws

Vos Logistics neemt Snel Shared Logistics over

Logistieke dienstverlening 3115

Logistiek dienstverlener Vos Logistics wil alle aandelen van Snel Shared Logistics uit Woerden overnemen. Dat hebben beide bedrijven zondag bekendgemaakt. De voorgenomen overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Vos Logistics neemt Snel Shared Logistics over

Vos Logistics laat weten dat deze overname past in de strategie om verder te groeien op het gebied van fijnmazige distributie, warehousing en crossdocking van goederen. Het daarbij onder andere de activiteiten van Snel Shared Logistics op het gebied van business-to-business, retail, e-fulfilment en leveringen van met name grotere producten aan consumenten.

Ceo Snel blijft aan

Snel heeft in standplaats Woerden een warehouse locatie van 65.000 vierkante meter. De logistiek dienstverlener is goed gepositioneerd in de randstad en in staat winkels, bedrijven en consumenten snel en efficiënt te beleveren. Daarnaast biedt de locatie mogelijkheid voor warehousing en orderfulfilment voor klanten. Peter de Vries, directeur en eigenaar van Snel Shared Logistics wordt onderdeel van het management team van Vos Logistics. De Vries blijft verantwoordelijk voor de operatie in Woerden.

Verhogen bezettingsgraad voertuigen

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics, laat weten dat duurzaamheid bij beide logistiek dienstverleners hoog in het vaandel staat; “Samen zijn we nog beter in staat antwoord te bieden op de groeiende vraag naar efficiëntere en duurzame mobiliteit en logistiek. Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen. Dit verlaagt de CO2 en stikstof uitstoot en stelt ons in staat tijdig in te spelen op de energietransitie voor distributie in steden.

‘Vos Logistics solide partner’

In een interne brief aan het personeel schrijft De Vries dat het besluit tot verkoop aan Vos is genomen na ‘zorgvuldige overweging en in het belang van de continuïteit van Snel’. “We zijn door onze goede naam een hard groeiend bedrijf en we staan voor enorme stappen, zoals de transitie naar elektrisch vervoer, de steeds fijnmaziger distributie, groei in consumenten- en webshopleveringen en de verdere groei van ons bedrijf. Dat vraagt kracht en een solide partner die ik heb gevonden in Vos Logistics, haar directie en eigenaren.”

De ondernemingsraden van beide bedrijven hebben inmiddels positief geadviseerd over deze overname. De overname van Snel is de derde overname door het jubilerende Vos Logistics in relatief korte tijd. Vorig jaar november nam het bedrijf uit Oss Gehlen Schols uit Kerkrade over en begin 2o18 werd transportbedrijf Gebroeders Joosten uit Nederweert overgenomen.

Vos: 2.560 medewerkers

Vos Logistics – de huidige nummer 10 in de top 100 Logistiek Dienstverleners – heeft een netwerk van dertig eigen vestigingen en is actief in heel Europa. Met 2.560 medewerkers exploiteert de logistiek dienstverlener een vloot van 1.250 voertuigen, 3.500 ladingeenheden en 250.000 vierkante meter opslagcapaciteit.

Snel: 414 medewerkers in dienst

Snel Shared Logistics is een stuk kleiner. De logistiek dienstverlener uit Woerden beschikt over 414 medewerkers en een vloot van 190 trekkers en bakwagens en 225 getrokken eenheden. Tevens heeft het in Woerden opslag- en crossdockfaciliteiten met een oppervlakte van 65.000 vierkante meter. Vos Logistics – op plaats 10 in de laatste editie van Top 100 Logistiek Dienstverleners – behaalde vorig jaar een nettowinst van 6,7 miljoen euro op een omzet van 314 miljoen euro. Snel Shared Logistics (plaats 69 in de top 100 Logistiek Dienstverleners) boekte een nettowinst van een half miljoen euro.

Lees ook: Overnamegolf overspoelt logistieke dienstverleners: namen en verklaringen

 

Reageer op dit artikel