nieuws

Nunner Logistics krijgt kapitaalinjectie van ING

Logistieke dienstverlening 1720

ING Capital Investments heeft zich ingekocht bij logistiek dienstverlener Nunner Logistics uit Helmond. Het gaat om een minderheidsaandeel die investeringstak van de bank die ervoor moet zorgen dat Nunner nog harder groeit dan het nu al doet.

Nunner Logistics krijgt kapitaalinjectie van ING

Logistiek dienstverlener Nunner telt naar eigen zeggen in Europa een dertigtal vestigingen. Daarnaast beschikt het Helmondse bedrijf over vijf filialen in China. Het is onder meer actief in het spoorvervoer tussen de EU en China. Daarnaast is Nunner ‘asset light’ wat zoveel betekent dat de logistiek dienstverlener niet beschikt over vrachtwagens of opslagcapaciteit op de balans.

Nunner verdubbelen in omvang

De huidige nummer 73 in de Top 100 Logistieke Dienstverleners laat weten dat het zich in omvang heeft verdrievoudigd de afgelopen vier jaar. Op dit moment ligt het bedrijf volgens eigen zeggen op koers om zich tot eind volgend jaar opnieuw te verdubbelen in omvang. “Dit alles met een gezonde winstgevendheid en zonder concessies te doen aan onze operationele kwaliteit of concessies te doen aan onze missie om te zorgen voor mens en planeet”, verklaart Nunner-CEO Erwin Cootjans.

Risicodragend vermogen

ING Corporate Investments zegt zich bij haar investeringen te richten op bedrijven ‘met een onderscheidende strategie die past binnen het investeringsbeleid van de bank, waarbij met behulp van risicodragend vermogen het management in staat wordt gesteld haar groeiplannen te realiseren’.

Autonome groei en overnames

Volgens algemeen directeur Erwin Cootjans van Nunner Logistics stelt de komst van ING als aandeelhouder het bedrijf in staat ‘om de komende jaren het bedrijf nog sneller vooruit te stuwen door zowel autonome groei als door overnames’. Tevens wordt het geld gebruikt voor ‘greenfield-operaties’. Recent kwam Nunner nog in het nieuws met de overname van Caroz uit Venlo.

Lees ook: Nunner Logistics breidt uit naar Zwitserland

 

Reageer op dit artikel