nieuws

Turkse logistieke gigant zint op overnames in Nederland

Logistieke dienstverlening 4535

De Turkse logistiek dienstverlener Netlog wil op termijn een Nederlands bedrijf overnemen en heeft daar ettelijke miljoenen voor over. Ook in Engeland, België, Duitsland, Polen en in eigen land wil grootste vervoerder van Turkije door overnames groeien. Voor de geplande overnames heeft het bedrijf 350 miljoen euro beschikbaar.

Turkse logistieke gigant zint op overnames in Nederland

Binnen twee jaar wil Netlog in ons land zijn slag slaan. De logistiek dienstverlener wil in totaal zeven overnames doen. De overnames, die goeddeels met leningen zullen worden gefinancierd, moeten leiden tot verdubbeling van de omzet tot ongeveer 1,7 miljard euro.

Overname grote Poolse logistiek dienstverlener

Volgens vicevoorzitter Gökalp Çak verwacht Netlog binnen twee maanden al de overname van een grote Poolse logistiek dienstverlener rond te krijgen.

Netlog nam in 2014 TNT Fashion over

Netlog werd in 2004 opgericht en maakt een snelle groei door. Het Turkse bedrijf heeft inmiddels 32 dochterbedrijven en voert veertien merken. In 2014 nam de logistiek dienstverlener samen met het Belgische Belspeed het Nederlandse TNT Fashion over. Dat werd omgedoopt tot Bleckmann, de huidige nummer 11 in de Top 100 Logistiek Dienstverleners.

Ekol realiseert multimodale site in Gent

Een andere Turkse logistiek dienstverlener, Ekol Logistics, roert zich ook nadrukkelijk in West-Europa. Dit bedrijf maakte vorige week bekend dat het samen met het Belgische groepagebedrijf Transuniverse Forwarding een multimodale site van 40 hectare gaat ontwikkelen aan het Kluizendok in North Sea Port, dat de haven van Gent beheert. Het gaat om 10 hectare voor een crossdocking platform, 20 hectare voor een railterminal en 10 hectare voor een ro-ro terminal. In deze grote terminal wordt door Ekol en Transuniverse meer dan 35 miljoen euro geinvesteerd.

Reageer op dit artikel