nieuws

Peter Appel neemt failliet 2W Logistiek over, geen gedwongen ontslagen

Logistieke dienstverlening 7296

De failliet verklaarde logistiek dienstverlener 2W Logistiek is overgenomen door Peter Appel Transport. Het bedrijf uit Middenmeer neemt met onmiddelijke ingang alle activiteiten over van de specialist in foodservice en foodretail logistiek uit het Zeeuwse Kapelle die begin vorige week failliet werd verklaard.

Peter Appel neemt failliet 2W Logistiek over, geen gedwongen ontslagen

Hierover heeft Peter Appel Transport met de curator van 2W Logistiek afgelopen vrijdag een overeenkomst gesloten. De huidige activiteiten van de Zeeuwse logistiek dienstverlener worden voortgezet en geïntegreerd in het bestaande netwerk van Appel. Uiteindelijk heeft deze transactie een positief effect op de werkgelegenheid in Zeeland want er vallen geen gedwongen ontslagen. Een groot deel van het personeel van 2W Logistiek komt in dienst van Peter Appel met uitzondering van het administratie personeel en een nog onbekend aantal vrachtwagenchauffeurs. De administratieve banen worden gecentreerd in het hoofdkantoor van Appel in Middenmeer. De twee directeuren van 2W Logistiek, Piet van der Stel en Joost de Maat, verlaten het bedrijf meldt Omroep Zeeland vrijdag.

‘Overname hing in de lucht’

Net als Peter Appel Transport was 2W Logistiek actief in het transport voor de foodservice en food retailmarkt. Peter Appel Transport zegt in een persbericht dat deze overname een logische uitbreiding is van het werkgebied Zuidwest-Nederland, waar beide logistiek dienstverleners afzonderlijk van elkaar tot voor kort geconditioneerde transporten verzorgden voor foodgroothandel Sligro. Omroep Zeeland meldt vrijdag dat de twee logistiek dienstverleners al langer gesprekken voerden over een eventuele overname. Na de overname van de activiteiten telt Peter Appel Transport (op plaats 32 in de laatste editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners, red.) 1.500 medewerkers en 700 voertuigen, verdeeld over 45 standplaatsen door Nederland.

Sluiting dc EMTÉ bracht 2W in problemen

Voornaamste reden voor het faillissement van 2W Logistiek, dat in 2009 ontstond uit een fusie in 2009 van Wondergem-Kapelle en van der Wekken Food Logistics uit Zierikzee, is de sluiting van het distributiecentrum van supermarktketen EMTÉ (vorig jaar maart overgenomen door supermartketen Jumbo) in Kapelle. Het fusiebedrijf verzorgde voor deze grote klant de transportactiviteiten. Na het verlies van EMTÉ slaagde de logistiek dienstverlener er wel in nieuwe opdrachten binnen te halen. De overgang verliep echter niet vlekkeloos, waardoor ‘2W’ in de problemen bleef, meldt Omroep Zeeland vrijdag.

Lees ook: Peter Appel stuurt volledig op wegtransport

Reageer op dit artikel