nieuws

E. van Wijk neemt Twentepoort Groep over

Logistieke dienstverlening 2096

Logistieke dienstverlener E. van Wijk Group heeft per 1 juli 2019 de Twentepoort Groep uit Wierden overgenomen. Tot de overname behoren Twentepoort Logistiek, Cargorilla Logistics, Twentrex en TwenPack.

E. van Wijk neemt Twentepoort Groep over

Met de overname van Twentepoort Groep wil de E. van Wijk Group, nummer 95 in Top 100 Logistieke dienstverleners, haar logistieke dienstverlening naar Centraal- en Oost-Europa verder uitbreiden.

‘Met deze overname hebben we onze marktpositie verstevigd en daarnaast is met TwenPack onze dienstverlening verder uitgebreid. Als familiebedrijf hebben wij continuïteit bovenaan staan en daarom blijven we constant investeren in een duurzame groei van onze onderneming’’ aldus Ewout van Wijk, CEO van de E. van Wijk Group.

De Twentepoort Groep bestaat uit vier entiteiten actief in de logistieke sector. Twentepoort Logistiek, Twentrex en Cargorilla Logistics betreffen internationale expediteurs met ieder een eigen specialisme en (klant)focus. Tevens biedt de onderneming e-fulfilment diensten aan via TwenPack. Twenpach heeft recent nog een tweede e-fulfilment center in gebruik genomen.

 

 

De overname heeft geen gevolgen voor de medewerkers van Twntepoort. De activiteiten worden onveranderd voortgezet vanuit de huidige vestigingen in Wierden.

De E. van Wijk Group heeft met deze overname een derde vestiging in Nederland, naast de in totaal 5 bestaande vestigingen in Roemenië, Oekraïne en Polen. Met een vloot van meer dan 300 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer binnen West-Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen Het logistieke pakket bevat warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter)nationale distributie en douaneservices. Bij de E. van Wijk Group werken 800 medewerkers. De jaaromzet bedraagt 100 miljoen euro.

 

Reageer op dit artikel