nieuws

Belgische transportgigant neemt Gebr. Hoefnagels uit Weert over

Logistieke dienstverlening 1968

Het Belgische transportbedrijf H.Essers heeft Gebroeders Hoefnagels Transport uit Weert overgenomen. Met deze strategische overname wordt het bedrijf, de grootste transporteur in Belgie, volgens eigen zeggen marktleider in de Benelux voor de logistieke dienstverlening voor alle bouw-, infrastructuur- en nutsbedrijven.

Belgische transportgigant neemt Gebr. Hoefnagels uit Weert over

Met deze overname wordt de vloot van H.Essers, met hoofdzetel in Genk (Belgisch Limburg), fors uitgebreid naar 389 trucks en 869 trailers. Hoefnagels – met vestigingen in Weert en Asten (Noord-Brabant), is vooral gespecialiseerd in de logistieke dienstverlening voor de bouw- en industriesector met specialisaties op gebied van exceptioneel transport en bouwmaterialen.

Groeien in nichemarkt

Volgens H.Essers CEO, Gert Bervoets, komt de overname van het familiebedrijf voort uit het toenemend gebruik in de bouw van prefabelementen als gevolg van het toenemend aantal modulaire bouwprocessen. “Gevolg is een stijgende vraag naar passende logistieke mogelijkheden voor deze elementen. Met onze divisie, Infrastructure, spelen we al een poos in op die vraag en zijn we al een belangrijke speler in deze groeiende nichemarkt. De overname van Hoefnagels stelt ons in staat om onze diensten en vloot uit te breiden en zo een one-stop-shop provider te worden die alle type voertuigen in huis heeft om ieder bouwgerelateerd element te vervoeren.”

Eerste overname bouwmaterialen vervoer

Bervoets stelt verder dat de overname een mooie gelegenheid is voor H.Essers om deze activiteiten in Nederland uit te breiden. “Anderzijds kunnen we onze sterke expertise van nutsbedrijven inzetten bij onze Noorderburen.” De overname van Hoefnagels is de eerste van de Belgische transportgigant op de Nederlandse markt voor bouwmaterialen transport, in dit geval dus met name op het gebied van infrastructurele projecten. De transporteur sluit volgens eigen zeggen ‘verdere overnames in deze markt niet uit’.

Hoefnagels: ‘continuiteit bedrijf waarborgen’

Het familiebedrijf Gebroeders Hoefnagels Transport werd in 1943 opgericht, telt momenteel 222 medewerkers en heeft een omzet van 25 miljoen euro. De eigenaren Jan en Aloys Hoefnagels blijven aan binnen het transportbedrijf. “Om de continuïteit van ons bedrijf op langere termijn te kunnen waarborgen, moesten we op zoek naar een partner. Bij H.Essers vonden we dezelfde focus op flexibiliteit en klantgerichtheid”, verklaren beide directeuren.

H.Essers: omzet 679 miljoen euro

H.Essers behoort met bijna 6.240 werknemers, 71 vestigingen verdeeld over zeventien landen en een jaaromzet in 2018 van 679 miljoen euro tot de grootste transporteurs/logistiek dienstverleners van België. Het familiebedrijf. opgericht in 1928, is sterk vertegenwoordigd in transport en logistiek voor de chemische sector, de hightech en de farmaceutische industrie.

Overname eind september afgerond

De overname van Hoefnagels, voor een niet nadere bekend gemaakt bedrag, moet nog worden goedgekeurd door de mededingsautoriteiten. Verwachting is dat 30 september de overname officieel rond is.

Lees ook: Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Zuid-Limburg

 

Reageer op dit artikel