nieuws

Ceva is niet ver meer van definitieve overname – VIDEO

Logistieke dienstverlening 5248

De logistiek dienstverlener staat volop in het nieuws. De overname door de Franse containergigant CMA is dichtbij. In Nederland versterkt Ceva zijn positie met nieuwe klanten en nieuwe locaties. Bart Beeks geeft een toelichting.

Ceva is niet ver meer van definitieve overname – VIDEO
Bart Beeks

Zo’n negentig procent van de aandelen in logistiek dienstverlener Ceva Logistics is nu in handen van de op twee na grootste containerrederij ter wereld CMA CGM. Het Franse bedrijf met een hoofdkantoor in Marseille won de biedingenstrijd om Ceva van DSV. Bart Beeks – managing director van Ceva Logistics Benelux – is daar blij mee. “DSV is ook een mooi bedrijf, maar dat had natuurlijk grote gevolgen gehad voor ons personeel. De hele integratie die we dan wellicht hadden meegemaakt, blijft ons nu bespaard. CMA wil gewoon gebruik maken van de diensten die we bieden en verder met ons ontwikkelen.”
Volgens Beeks komt Ceva met de overname in een positie om service end-to-end te bieden. Naast contract logistics, lucht- en zeevracht komt daar nu containertransport wereldwijd bij. Naar verwachting verdwijnt de notering van Ceva later dit jaar van de Zwitserse beurs. Binnen een paar weken zal CMA CGM het volledige aandelenpakket van de Nederlands-Amerikaanse dienstverlener in handen hebben.

Van Hoofddorp naar Marseille

De Benelux directeur verwacht nauwelijks aanpassingen in zijn organisatie. “Wel zullen de activiteiten van het hoofdkantoor in Hoofddorp grotendeels verdwijnen naar Marseille.”

Ondertussen bouwt Ceva in Nederland de positie verder uit. Eerder al wist het bedrijf te melden, dat Hema een groot dc gaat bouwen in Nieuwegein, waar Ceva de warehouse operatie gaat uitvoeren voor de winkeldistributie. Recent kwam daar het Britse schoenenmerk Dr. Martens bij voor wat betreft de distributie op het Europese vasteland. Dat gaat plaatsvinden vanuit de vestiging in Roosendaal.
Samen met Delin Capital Asset bouwt Ceva momenteel een nieuw distributiecentrum op het Atlaspark in Amsterdam, dat eind dit jaar wordt opgeleverd. In de Benelux heeft Ceva nu 28 vestigingen en 4.000 medewerkers. Wereldwijd groeide de Contract Logistics divisie vorig jaar met 3,3 procent naar 3,4 miljard euro, het resultaat kreeg echter een flinke knauw vanwege problemen in Italië. De komende jaren moet een organische groei van gemiddeld 5 procent per jaar mogelijk zijn.

Hema goed voor naamsbekendheid

Beeks: “In de Benelux hebben we nu meer mensen, meer vierkante meters en meer omzet dan ooit. Ik hoop dat we dat ook dit jaar kunnen doortrekken.”
Het binnenhalen van Hema was vooral een flinke opsteker. “Daar ben ik echt heel blij mee. Het is net als wij een bedrijf met Nederlandse roots. We zijn vooral bekend van grote industriële verladers als Philips, KPN en Medtronic in de business-to-business. Juist een naam als Hema is goed voor ons als bedrijf en voor het aantrekken van nieuwe medewerkers. Of we ook internationaal kunnen gaan samenwerken met Hema, moet nog blijken. Misschien kunnen we op langere termijn gebruik maken van de diensten van CMA, ook voor Hema.”

Reageer op dit artikel