nieuws

CMA CGM lijft Ceva in

Logistieke dienstverlening 7696

CMA CGM neemt zo goed als zeker Ceva over. Met de deal moet CMA CGM een totaalaanbieder van logistieke oplossingen worden. De rederij is momenteel al groot aandeelhouder van de logistieke dienstverlener.

CMA CGM lijft Ceva in

CMA CGM biedt 30 CHF per aandeel, wat de directie van CEVA oorspronkelijk te laag vond. Toch steunt ze het samengaan van beide groepen, meldt Transportmedia.be . Ceva heeft dit nog niet bevestigd. CMA CGM heeft nu al 33% van de aandelen (begin 2018 was dat nog 25%) en is ze overtuigd dat ze boven de 50% zal gaan en zo de controle zal krijgen over de Zwitserse groep.

Mijlpaal voor CMA CGM

Rodolphe Saadé, voorzitter-CEO van CMA CGM over de deal op handen: “Door een logistiek aanbod te ontwikkelen om onze maritieme activiteit aan te vullen, zullen we een volledige ‘end-to-end’-service aan onze klanten kunnen voorstellen.”

Saadé heeft sinds zijn aantreden in 2017 logistiek tot een belangrijk aandachtspunt in zijn ontwikkelingsstrategie gemaakt. Door Ceva in te lijven kan CMA CGM volgens de leidsman haar klanten complete logistieke oplossingen bieden. De CMA CGM Group wordt daarmee een wereldleider in transport en logistiek.

Saadé bestempelt de overname als een mijlpaal in de geschiedenis van de Groep. Zodra de overname is voltooid, wordt CMA CGM een 100.000 medewerkers sterke groep, die een omzet van meer dan USD 30 miljard genereert.

Overname DSV

Ceva is al langer het onderwerp van overname. Eind vorig jaar nog wilde DSV de dienstverlener inlijven. Dit bod werd afgewezen door Ceva. Nu richt DSV zijn pijlen op Panalpina. Logistiek dienstverlener DSV heeft een ongevraagd overnamebod uitgebracht op de Zwitserse branchegenoot Panalpina ter waarde van 4 miljard Zwitserse frank (3,54 miljard euro) DSV nam eind vorig jaar nog e-fulfilment bedrijf S&H over. 

 

Reageer op dit artikel