nieuws

Visbeen en Post-Kogeko fuseren tot Daily Logistics Group

Logistieke dienstverlening 4540

Logistiek dienstverleners Visbeen en Post-Kogeko gaan voortaan samen verder onder de nieuwe bedrijfsnaam Daily Logistics Group. Beide familiebedrijven – gespecialiseerd in de transport van groente en fruit naar het Verenigd Koninkrijk – werkten al jaren samen binnen de joint-venture DailyFresh Logistics.

Visbeen en Post-Kogeko fuseren tot Daily Logistics Group

In een gezamenlijke persbericht verklaren zowel Visbeen als Post-Kogeko dat deze fusie na een samenwerking van 20 jaar een logische stap is om samen verder te groeien. Er is volgens beide logistiek dienstverleners een stevig fundament voor deze fusie die plaatsvindt op basis van gelijkwaardigheid. Ook zorgt het samengaan ervoor dat er een nieuwe top 20 speler is in de top van de Nederlandse logistieke dienstverlening.

Versterken van bestaande labels

Onder de nieuwe bedrijfsnaam Daily Logistics Group behouden en versterken beide familiebedrijven volgens eigen zeggen ‘hun lang bestaande en sterke labels’: Visbeen, Post-Kogeko en DailyFresh Logistics. Met deze drie labels verzorgen ze nationale en internationale distributie, wegtransport van trailers en containers, multimodaal en short sea vervoer. De Daily Logistics Group continueert de ontwikkeling van kwalitatieve oplossingen voor multimodaal transport van verse, gekoelde en bevroren producten.

Inspelen op naderende Brexit

Volgens Joost Visbeen, de nieuwe CEO van Daily Logistics Group, is de fusie een belangrijke stap in de samenwerking van Visbeen en Post-Kogeko – dat in 2014 en 2015 een paar moeilijke jaren beleefde – om continuïteit en groei te stimuleren en efficiëntie te vergroten. “Door onze krachten te bundelen, bieden we onze klanten in de verschillende markten een breder aanbod, snellere informatie en betere service. Dit vooral ook met het oog op de naderende Brexit. We vervullen een regierol in de keten, waarbij de klant centraal staat.”

Lees ook het recente interview met Nicole Visbeen

Lees ook het recente interview met Nicole Visbeen

Vergroten van slagkracht

Harald Lourens, de CFO van Daily Logistics Group, stelt dat de 150 jaar ervaring en kennis die Visbeen en Post-Kogeko (op plaats 86 in de laatste top 100 logistiek dienstverleners, red.) hebben op het vlak van multimodaal transport het nieuwe fusiebedrijf in staat stelt om efficiënter te werken en ook de slagkracht te vergroten. “De schaalvergroting biedt ons de mogelijkheid om onze routes, processen en systemen efficiënter in te richten. Door de fusie bieden we een breder en diverser werkpakket voor chauffeurs, zowel geografisch als ook in type werkzaamheden. In een krappe arbeidsmarkt zijn we daardoor een aantrekkelijke werkgever.”

Dirk Post en Adrie Visbeen trekken zich terug

De nieuwe directie van Daily Logistics Group bestaat uit Joost Visbeen als CEO en Harald Lourens als CFO. Ook treden Nicole Visbeen, die sinds 2017 de leiding voerde over Daily Fresh Logistics, en Marcus Post toe tot het management team. De huidige directeur-grootaandeelhouders van Post-Kogeko en Visbeen, respectievelijk Dirk Post en Adrie Visbeen trekken zich terug uit de dagelijkse leiding.

Reageer op dit artikel