nieuws

DSV doet overnamebod op Panalpina

Logistieke dienstverlening 2894

Logistiek dienstverlener DSV heeft een ongevraagd overnamebod uitgebracht op de Zwitserse branchegenoot Panalpina ter waarde van 4 miljard Zwitserse frank (3,54 miljard euro) uitgebracht. Panalpina zegt in een eerste reactie ‘het bod te bestuderen’.

DSV doet overnamebod op Panalpina

De biedingsprijs bedraagt 170 Zwitserse frank per aandeel en bestaat uit cash en aandelen, meldt persbureau Reuters. Het voorstel ligt 24 procent hoger dan de slotkoers van Panalpina op de beurs in Zürich op vrijdag. Panalpina is als logistiek dienstverlener actief op het gebied van lucht- en zeevracht en andere logistieke diensten. Het in Basel gevestigde bedrijf heeft vijfhonderd kantoren in zeventig landen, met ongeveer 14.000 werknemers.

Tweede overnamepoging DSV

Het is de tweede overname poging van DSV in korte tijd. In oktober deed de Deense logistiek dienstverlener nog een vijandig overnamebod op Ceva Logistics, maar dat ketste uiteindelijk af. Panalpina dat al enige tijd in zwaar weer verkeert door een kwakkelende beurskoers en een activistische aandeelhouder die wil dat de expediteur wordt overgenomen door een branchegenoot, werd onlangs nog in verband gebracht met Kuehne + Nagel. Detlef Trefzger, Ceo van Kuehne + Nagel, liet in een interview onlangs met een Zwitserse zakenkrant geïnteresseerd te zijn in de overname van Panalpina dat in Nederland vestigingen heeft in Eindhoven, Rotterdam, Schiphol en op Maastricht-Airport.

DSV op 10 in top 100 ldv 2018

Een combinatie van DSV en Panalpina zorgt voor één van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld, stelt het Deense bedrijf in een toelichting op het bod. DSV, op plaats 10 in de laatste editie van de top 100 logistieke dienstverleners in Nederland, bivakkeert volgens eigen zeggen op de vijfde plaats in de mondiale expeditiemarkt. Met een mogelijke overname van Panalpina kan het Deens bedrijf zich scharen in het rijtje grootheden als DHL, Kuehne + Nagel en DB Schenker.

Reageer op dit artikel