nieuws

‘Besmet’ Van Wanrooy Transport overgenomen door FreightNed

Logistieke dienstverlening 5554

Transportbedrijf Van Wanrooy gaat voortaan verder onder een nieuwe bedrijfsnaam: FreightNed Warehousing uit Ridderkerk. De van drugshandel verdachte voormalig eigenaar Paul van W. is ontslagen. De nieuwe eigenaar FreightNed voert samen met twee leden van het zittende managementteam van Van Wanrooy, Mario Heeren en Eric van Laarhoven, leiding over het personeel, materieel en opslag. Met de overname is een collectief van het personeel van het Oosterhoutse transportbedrijf afgewend.

‘Besmet’ Van Wanrooy Transport overgenomen door FreightNed
Het transportbedrijf Van Wanrooy Transport in Oosterhout gaat verder onder een nieuwe naam: FreightNed Benelux (voor transport) en Warehousing (opslag en logistieke dienstverlening)

De overname van Wanrooy Transport volgt nadat gistermiddag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Breda bekend werd dat de nieuwe directie van het transportbedrijf directeur Paul van W. heeft ontslagen. Dat geldt ook voor zijn secretaresse die mede-verdachte is in de drugssmokkelzaak, die vorig jaar aan het licht kwam nadat een lading cocaïne werd onderschept in Antwerpen. De bewuste container met 3.500 kilo cocaïne werd vervolgens door de politie gevolgd naar de eindbestemming: een magazijn van verdachte Van W. in Oosterhout.

Van W. akkoord met overname

BN DeStem meldt dat Van W., ondanks zijn detentie, akkoord is gegaan met de overname van zijn bedrijf door FreightNed. Ook heeft Van W. – die nog altijd ontkent iets met de drugssmokkel te maken te hebben -geen bezwaar in de overname van zijn gronden op bedrijventerrein Weststad in Oosterhout. Met een projectontwikkelaar is hierover naar verluidt al een akkoord gesloten. De overname van het transportbedrijf is tot stand gekomen mede onder druk van de bank die na de arrestatie van Van W. – die ook verdachte is in een tweede grote cokezaak – eiste dat de directie de naam van het bedrijf zou worden gewijzigd.

 

Lees ook:

‘Directeur van Van Wanrooy had nauwe banden met Colombiaanse drugsbende’

 

Voortzetting is voorbereid

In een persbericht bevestigen de directeuren van FreightNed, Ronald de Rijke en Loek van den Oudenhoven, vrijdag dat zij de afgelopen maanden samen met het zittende managementteam van Van Wanrooy Transport: Mario Heeren en Eric van Laarhoven de voortzetting van het transportbedrijf hebben voorbereid. Het bedrijf gaat verder onder de nieuwe naam: FreightNed Benelux voor het transportdeel. FreightNed Warehousing, wordt de nieuwe naam voor opslag en logistieke dienstverlening.

FreightNed: ‘overname biedt kansen’

De Rijke en Oudenhoven verklaren dat zij vertrouwen hebben in deze samenwerking en zien het ‘als een grote kans’. De logistiek dienstverlener uit Ridderkerk wil met de overname naar eigen zeggen het bestaande dienstenpakket van internationale expeditie (lucht-, water- en wegtransport) uitbreiden met nationaal transport en opslag. “Wij kunnen onze bestaande en nieuwe klanten daarmee een totaalpakket aan diensten aanbieden,” vertelt Ronald de Rijke. “Hiervoor hebben we ook de ervaring en kennis van de ruim 110 personeelsleden nodig. Met dit dienstenpakket, kennis en ervaring zijn wij in één klap een flinke speler in de branche,” aldus De Rijke.

Oosterhout wil terrein sluiten

Tijdens het kort geding werd door het nieuwe management van het transportbedrijf de sluiting aangevochten van één van de locaties van Van Wanrooy op Weststad. De gemeente Oosterhout kondigde vorig jaar december aan dit terrein voor een jaar te willen sluiten vanwege het cokesmokkel verleden. Voor het transportbedrijf voelt dit als een straf en bij sluiting dreigt een faillissement, was het verweer van de advocaat van Heeren en Van Laarhoven die hieraan toevoegde dat de drugssmokkel een eenmansactie was van Van W, meldt BN DeStem. “De gevolgen zijn gigantisch“, meende de advocaat want de bewuste locatie wordt gebruikt om vrachtwagens te parkeren en om reparaties te plegen.
Gedurende de zitting werd ook voorgesteld om een klein deel van deze locatie te sluiten en dus niet het hele terrein. “Het was niet de eerste keer dat er iets werd gevonden en die netwerken zijn er nog steeds en worden groter, is het verweer van de gemeente Oosterhout die verder beweert dat er ingegrepen moest worden na de gigantische drugszaak bij Van Wanrooy. Dichtbij het pand is bovendien eerder vorig jaar ook al een andere drugsloods gesloten, waar een papierverwerkingsbedrijf in was gevestigd. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Reageer op dit artikel